Επίδομα 800 ευρώ – Βρούτσης: Αύριο υπογράφεται η απόφαση για 160.000 δικαιούχους (Vid)
Επίδομα 800 ευρώ: Δείτε αναλυτικά!

Νέες κατηγορίες δικαιούχων για το επίδομα 800 ευρώ – αποζημίωση ειδικού σκοπού, έχουν ανακοινωθεί από την Πέμπτη 16 Απριλίου 2020, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη.

Την αποζημίωση ειδικού σκοπού, επίδομα 800 ευρώ, θα πάρουν, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, και όσοι/-ες πήραν πέρυσι εποχικό επίδομα ανεργίας.

Την οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ αναμένεται να λάβουν οι οικοδόμοι που πήραν το δωρόσημο Πάσχα, οι άνεργοι που έληξε η ανεργία τους τον Δεκέμβριο του 2019 και ανέμεναν τον Μάρτιο να προσληφθούν στον τουριστικό κλάδο, ηθοποιοί, μουσικοί, ενώ οι αποκλειστικές νοσοκόμες αναμένεται να προστεθούν την επόμενη εβδομάδα στους δικαιούχους.

Δικαιούχοι πλέον θα είναι όσοι έλαβαν το ειδικό εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και Νοέμβριο 2019 με την προϋπόθεση να μην έχουν πάρει επίδομα ανεργίας εντός του 2020.

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα -μεταξύ άλλων- στα αναδρομικά των συνταξιούχων, αλλά και στο επίδομα 800 ευρώ.

Γιάννης Βρούτσης στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» – Αναδρομικά συνταξιούχων

Αναφερόμενος στην υπόθεση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, στο πλαίσιο της πιλοτικής δίκης, και σύμφωνα με τις πληροφορίες για θετική εισήγηση για τα αναδρομικά 11 μηνών για τους συνταξιούχος πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, ο Γιάννης  Βρούτσης σημείωσε τα εξής:

«ενημερώθηκα για αυτές τις πληροφορίες και θέλω να πω ότι η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Αν και εφόσον υπάρξει απόφαση της πιλοτικής δίκης στην οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα. Δεν μπορώ όμως να τοποθετηθώ σε δημοσιογραφικές πληροφορίες για να σχολιάσω δικαστικές αποφάσεις. Όσο επώδυνη και να είναι η δικαστική απόφαση, γιατί σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά, εμείς θα το σεβαστούμε».

Επίδομα 800 ευρώ: Αύριο η απόφαση για τους 160.000 δικαιούχους 

Για την επέκταση των δικαιούχων του επιδόματος 800 ευρώ (Δείτε τους νέους δικαιούχους ΕΔΩ), η οποία ανακοινώνεται αύριο Τρίτη (21/04), ο κος Βρούτσης τόνισε ότι «πληρώθηκαν 686 χιλιάδες 800άρια χωρίς το σύστημα να πέσει, και τώρα είμαστε έτοιμοι να υπογράψω αύριο την υπουργική απόφαση, επεκτείνοντας το μέτρο για ακόμη 160 χιλιάδες εργαζόμενους. Θα πάρουν 800 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα».

Επίδομα 800 ευρώ – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να τους πιστωθούν τα χρήματα στα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.

«Μαζί με τους 160 χιλιάδες εργαζόμενους θα πάρουν και 155 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι το επίδομα των 800 ευρώ. Υπάρχει πλατφόρμα που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, η οποία θα διευρύνει την περίμετρο καθώς θα πάει σε επιχειρήσεις μέχρι 20 εργαζομένων. Οποιαδήποτε παθογένεια αντιμετωπίζεται αμέσως», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

«Η καταβολή των 400 ευρώ στους 155 χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους, θα γίνει μέχρι 5 Μαΐου», επεσήμανε ο Υπουργός Εργασίας.

Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας έκλεισε, λέγοντας ότι:

«Ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη η συμμετοχή των επιστημόνων, ξεπερνώντας τους 160 χιλιάδες. Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα πληρώθηκαν 17-18 χιλιάδες voucher. Η εκτίμηση είναι ότι θα πληρωθούν όλοι στις προθεσμίες που έχουμε πει τα 400 ευρώ, μέχρι το τέλος του μήνα. Τα 200 ευρώ επίσης μέσα στον Απρίλιο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ:

Επίδομα 800 ευρώ – Βρούτσης: Επεκτείνεται σε άλλους 160.000 δικαιούχους – Πότε πληρώνεται

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;