Τηλεργασία λόγω κορωνοϊού: 4 συμβουλές για να κάνεις πιο διασκεδαστική την δουλειά από το σπίτι
Ο κορωνοϊός έφερε την τηλεργασία και εμείς σού λέμε πώς να την κάνεις πιο διασκεδαστική!

Όπως είναι ήδη αρκετά γνωστό η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας έφερε κάποια δραστικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο ιός και να μην κλιμακωθεί η διασπορά του.

Έτσι, το Υπουργείο Υγείας τρέχει μία καμπάνια, η οποία ονομάζεται “Μένουμε Σπίτι”, η οποία προτρέπει τους πολίτες να μείνουν εντός του σπιτιού τους αποφεύγοντας τις άσκοπες εξόδους. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης καμπάνιας και των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού πολλές εταιρείας έστειλαν κόσμο σπίτι τους για να δουλέψουν εξ αποστάσεως.

Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε 5 τρόπους για να κάνετε την δουλειά σας πιο διασκεδαστική από το σπίτι και να μην πελαγώσετε. Και πιστέψτε μας μόλις φύγει ο κορωνοϊός, ίσως να μην θέλετε να επιστρέψετε στο γραφείο…

1.Μοναξιά μου όλα…

Αν το περιβάλλον εργασίας σου, το οποίο φυσικά αποτελείται από τους συνεργάτες σου, ήταν πολύ καλό ως και εξαιρετικό, ίσως σου φανεί λίγο περίεργο ως και δυσάρεστο το γεγονός ότι δεν θα αλληλεπιδράτε μεταξύ σας καθημερινά.

Τα inside jokes, το μεσημεριανό ή οι εξόδους μετά την δουλειά ίσως είναι κάποια από τα πράγματα που θα σας λείψουν τώρα που είμαστε σε καραντίνα. Μία λύση για αυτό το θέμα όμως είναι να κάνετε ένα μικρό skype call μια στο τόσο (δηλαδή όταν θα κάνετε διάλειμμα) και να τα λέτε σα να κάνατε ένα διάλειμμα στο γραφείο.

2. Θέλεις να φορέσεις τις πυτζάμες σου στη δουλειά;

Δεδομένου ότι θα δουλεύεις για ένα χρονικό διάστημα δεν θα σε βλέπει κανείς, εκτός ίσως από κάποιον ντελιβερά, σίγουρα θα μπεις στον πειρασμό να βάλεις τα πρόχειρά σου. Και όταν λέμε τα πρόχειρά σου εννοούμε τις πυτζάμες σου, καμία ρόμπα και ανακατεμένο μαλλί.

Αν όμως δε νιώσεις ότι μπαίνει σε διάθεση δουλειάς, τότε δεν θα μπεις ποτέ. Επιπλέον, αν αυτό συμβαίνει για πολλές ημέρες επαναλαμβανόμενα, τότε μάλλον θα αρχίσεις να νιώθεις αρκετά άσχημα με τον εαυτό και την εμφάνισή σου. Οπότε ντύσου σα να ξεκινούσες φυσιολογικά την ημέρα σου στο γραφείο κι αντί να βγεις από το σπίτι… άνοιξε τον υπολογιστή!

3. Σεισμοί, λιμοί και περισπασμοί

Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους: Στο σπίτι τα πράγματα που μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή είναι πολλά. Βασικά είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα είναι στο γραφείο. Για αυτό φρόντισε να έχεις μακριά σου την τηλεόραση, κλείσε τα social media και προσπάθησε να είσαι συγκεντρωμένος. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει μία playlist με κατάλληλη μουσική.

Αν φυσικά ενδώσεις σε όλους ή σε μερικούς περισπασμούς, τότε θα έρθουν λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί, αφού είτε θα δουλέψεις ως αργά, είτε θα πέσει (αισθητά) η παραγωγικότητά σου!

4. Ο χώρος εργασίας σου

Δουλεύοντας από το σπίτι θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι αρκετά σημαντικό να έχεις ένα συγκεκριμένο μέρος στο οποίο θα εργάζεσαι. Είναι σημαντικό αυτό το μέρος να είναι όμορφα διακοσμημένο, ώστε να σε εμπνέει να δουλέψεις, να μην έχει πολλή φασαρία και να είναι ευήλιο, καθώς το φυσικό φως σε ό,τι περιβάλλον εργασίας και να βρίσκεσαι είναι πάντα πιο ωφέλιμο.

Εκτός αυτού θα πρέπει να φροντίζεις τον συγκεκριμένο χώρο προκειμένου να είναι καθαρός και οργανωμένος, σα να ήσουν στο γραφείο της εταιρείας σου. Μπορεί να μην το δει κάποιος συνάδελφος (εκτός κι αν κάνετε μία βίντεοκλήση), αλλά η οργάνωση και η καθαριότητα θα σε βοηθήσουν να μείνεις συγκεντρωμένος και παραγωγικός.

Δείτε επίσης: Το Απόλυτο Viral: H Gloria Gaynor τραγουδάει «I Will Survive» πλένοντας τα χέρια της (Vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
62 - 60
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;