5 (σχεδόν) καθημερινές συνήθειες που έχεις και δεν ξέρεις πόσο κακό κάνουν!
Κι όμως, αυτές τις καθημερινές σου συνήθειες πρέπει να τις αλλάξεις άμεσα!

Κάθε μέρα κάνουμε διάφορα πράγματα και έχουμε διάφορες συνήθειες. Όμως, κάποιες από αυτές τις συνήθειες είναι αρκετά επικίνδυνες. Μάλιστα, αρκετές φορές δεν καταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνες είναι.

Γι αυτό εμείς σου έχουμε μερικά από τα πράγματα που κάνουμε κάθε μέρα και πρέπει να σταματήσουμε άμεσα να τα κάνουμε! Όταν εννοούμε άμεσα, εννοούμε ΤΩΡΑ!

1. Βάζουμε ρούχα μετά από το καθαριστήριο

Το στεγνό καθάρισμα είναι μία χημική διεργασία. Πολλά από τα χημικά που χρησιμοποιούνται μένουν προσκολλημένα στα ρούχα, οπότε, όταν τα φοράς μπορούν να σου προκαλέσουν διάφορους ερεθισμούς στο δέρμα, στα μάτια, στο αναπνευστικό. Ειδικά, αν έχεις αλλεργία σε κάποιο από αυτά μπορεί να πάθεις και ναυτία και άλλα τέτοια. Οπότε, καλό θα ήταν πριν βάλεις τα ρούχα που πήρες από τα καθαριστήριο να τα αφήσεις λίγο να αεριστούν.

2. Κρατάμε το φτέρνισμα μας

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και συχνότερα λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Μπορεί να το θεωρούμε πιο υγιεινό για τους γύρω μας, όμως, αν κρατήσεις το φτέρνισμά σου μπορεί να προκαλέσεις πρόβλημα στα αυτιά σου από τον αέρα που απελευθερώνεται. Οπότε, φτερνίσου στο εσωτερικό του αγκώνα σου. Είναι πολύ πιο υγιεινό.

3. Σπας τα σπυριά του προσώπου σου

Ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις! Καλό θα ήταν να πας σε έναν δερματολόγο ή σε κάποια δερματολογική κλινική και να ακολουθήσεις κάποια θεραπεία για τα σπυράκια. Το να τα σπας μόνος σου στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Από ουλές που δεν φεύγουν, μέχρι να μολύνεις την ανοιχτή πληγή και να προκαλέσεις μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που είχες.

4. Δεν αλλάζεις συχνά το μαξιλάρι σου

Ή δεν το αερίζεις τόσο συχνά. Κάθε βράδυ το μαξιλάρι απορροφά έλαια από το πρόσωπό σου, τα μαλλιά σου και από το σώμα σου. Αυτό μπορεί να προσελκύσει διάφορους τερμίτες. Οπότε, κάθε μέρα, βγάλε το μαξιλάρι σου στο μπαλκόνι για να αεριστεί λίγο!

5. Κόβεις τις τρίχες της μύτης σου

Κάποιο λόγο έχουν που είναι εκεί. Πέρα από το μπορεί να προκαλέσεις κάποια μόλυνση ή κάποιο ερεθισμό στο εσωτερικό της μύτης, το να αφαιρείς τις τρίχες της μύτης σου προκαλεί και εξασθένηση του ανοσοποιητικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μία πρώτη άμυνα στα διάφορα μικρόβια που κυκλοφορούν στο περιβάλλον.

Δες ακόμα: 6 επαγγελματικές συνήθειες που θα βοηθήσουν την καριέρα σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;