Απεργία ΜΜΜ: Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου δε θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια - Δείτε αναλυτικά
24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στα ΜΜΜ την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου.

Η Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, θα είναι μία αρκετά δύσκολη για το επιβατικό κοινό καθώς καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Μάλιστα, στους δρόμους της Αθήνας δε θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ. Ενώ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1.

Τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό. Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ γράφει τα εξής:

“Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία.”

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ΗΛΠΑΠ επισημαίνουν τα εξής:

“Ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση και σπρώχνει χιλιάδες νέους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ξένα κεφάλαια. Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι “κόστος” ούτε τζόγος. Ζητάμε να επιστραφούν άμεσα τα κλεμμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.”

Δες ακόμα: Απεργία στα ΜΜΜ στις 18 Φεβρουαρίου – Δείτε αναλυτικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;