3 συμβουλές για σένα που ψάχνεις δουλειά τον Φεβρουάριο
Συμβουλές για να αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας.

Ο Φεβρουάριος έχει μπει δυναμικά και σε περίπτωση που αναζητάς δουλειά είναι μία από τις καλύτερες περιόδους για να ενισχύσεις τις προσπάθειές σου. Άλλωστε ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύο ιδανικοί μήνες για εύρεση εργασίας, χωρίς φυσικά αυτό να αποκλείει τους υπόλοιπους. Για αυτό το λόγο παρακάτω σου παραθέτουμε 3 συμβουλές προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η αναζήτηση εργασίας.

Ας τις δούμε!

Συμβουλή #1

Αρχικά υπάρχουν ορισμένοι υποψήφιοι που οι αντοχές τους είναι πιο περιοσμένες όσον αφορά την αναζήτηση δουλειάς στην αγορά εργασίας. Έτσι, καταλήγουν να αναζητούν δουλειά με πολύ έντονους ρυθμούς κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο είτε να συμβιβάζονται με θέσεις που δεν τους αρέσουν, είτε να σταματούν την αναζήτηση δουλειάς ή τέλος, να μειώνουν σε σημαντικό βαθμό τον ρυθμό αναζήτησης εργασίας.

Παρ’ όλα αυτά πολλές από τις κενές θέσεις παραμένουν ανοιχτές αναζητώντας τους κατάλληλους υποψήφιους. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να συνεχίσεις την αναζήτηση εργασίας με τον ίδιο ρυθμό, και ίσως να χρειαστεί να τον αυξήσεις ελάχιστα. Για παράδειγμα μπορείς να θέσεις ένα όριο αιτήσεων που μπορείς να κάνεις την ημέρα ή την εβδομάδα. Και φυσικά μην ξεχνάς ότι κατά μέσο όρο η αναζήτηση δουλειάς διαρκεί 5 μήνες, και για ορισμένες δουλειές μπορεί να διαρκέσει και λίγο περισσότερο.

Συμβουλή #2

Ο Φεβρουάριος είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσεις τις γνωριμίες σου. Αυτό συμβαίνει επειδή σίγουρα οι συστάσεις είναι πολύ σημαντικές για την πρόσληψη νέου εργαζομένου, αλλά και επειδή πολλές φορές οι υπάρχοντες εργαζόμενοι γνωρίζουν πράγματα για την αναζήτηση προσωπικού που μπορεί να μην έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη στο ευρύ κοινό. Μπορεί λοιπόν να υπάρχει κάποια κενή θέση, η οποία σε πρώτη φάση γίνεται προσπάθεια κάλυψης μέσω γνωριμιών, και δεν έχει ανέβει online.

Εντείνοντας την προσπάθειά σου, και εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες σου στο έπακρον, έχεις σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να την καλύψεις εσύ.

Συμβουλή #3

Μια και μιλάμε για έντονους ρυθμούς μην βασίζεσαι μόνο στις υπάρχουσες κενές θέσεις. Βρες εταιρείες στις οποίες θα ήθελες να δουλέψεις, δημιούργησε ένα βιογραφικό, και μία συνοδευτική επιστολή διευρεύνησης, και στείλε τα στην εταιρεία που σε ενδιαφέρει.

Πού ξέρεις; Μπορεί να βγει κάτι καλό μέσα από μία αντίστοιχη κίνηση!

Δείτε ακόμη: 3 συμβουλές για εσένα που ψάχνεις δουλειά μέσω διαδικτύου 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;