6 τραγούδια που μίλησαν για το πένθος και την απώλεια
Όταν το συναίσθημα της απώλειας συνάντησε ορισμένα τραγούδια.

Υπάρχουν στιγμές που η μουσική από μία μορφή τέχνης που ψυχαγωγεί μετατρέπεται σε μία μορφή τέχνης που παρηγορεί. Κάποιες στιγμές λοιπόν, όπως οι στιγμές που χάνουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο και πενθούμε, η μουσική μπορεί να μας παρηγορήσει.

Κάποιοι καλλιτέχνες βίωσαν την απώλεια και το πένθος και αποφάσισαν να μετατρέψουν όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα σε τραγούδια, προκειμένου να τα μοιραστούν με το κοινό τους, και ίσως να απαλύνουν και λίγο τον πόνο τους.

Παρακάτω λοιπόν υπάρχουν 5 τραγούδια διάσημων καλλιτεχνών, που γράφτηκαν με αφορμή τον θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου για να εκφράσουν όσα συναισθήματα ενδεχομένως δεν χωράνε σε απλές καθημερινές κουβέντες.

Ας τα ακούσουμε.

1.Stephanie Rainey – Please don’t go

Ένα από τα πιο συγκινητικά τραγούδια και video clip σχετικά με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου γράφτηκε από τη Stephanie Rainey. Η συνθέτης και ερμηνεύτρια του συγκεκριμένου τραγουδιού έγραψε αυτό το τραγούδι με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο της μικρής ανιψιάς της, ενώ στο video clip εμφανίζονται άνθρωποι που έχασαν επίσης δικά τους άτομα.

Το video clip είναι ασπρόμαυρο και οι άνθρωποι μοιράζονται με τους θεατές τα ονόματα των αγαπημένων τους ανθρώπων που έφυγαν από την ζωή, την αιτία θανάτου, τι θα τους έλεγαν αν είχαν την δυνατότητα, καθώς και πώς νιώθουν οι ίδιοι μετά την απώλεια.

2.Ed Sheeran – Supermarket Flowers

Αν και το συγκεκριμένο τραγούδι μιλάει για την απώλεια της μητέρας, ο Ed Sheeran εμπνεύστηκε από τον θάνατο της γιαγιάς του για να γράψει το Supermarket Flowers. Στο τραγούδι λοιπόν το άτομο που μας διηγείται την ιστορία μας εξηγεί πώς μαζεύει διάφορα δώρα που πήραν οι επισκέπτες λίγο πριν πεθάνει η μητέρα του, και μαζεύει τον χώρο που αυτό αυτή έμενε. Μία δύσκολη, αλλά αναπόφευκτη στιγμή.

3. Green Day – Wake me up when September ends

Αν και πολλοί χρήστες των social media ανεβάζουν το Wake me up when September ends όταν μπαίνει ο Σεπτέμβριος προκειμένου να δείξουν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι μπαίνει το φθινόπωρο και φεύγει το καλοκαίρι, το τραγούδι γράφτηκε από τον front man των Green Day το 2005 για τον θάνατο του πατέρα του από καρκίνο όταν ακόμη ήταν παιδί.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;