Η αλλαγή στρατηγικής των αεροπορικών εταιρειών θα φέρει το τέλος των φθηνών εισιτηρίων;
Το τέλος των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων είναι, πλέον, πολύ κοντά!

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται για του Ευρωπαίους ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν ως κύριο μέσο μεταφοράς τους το αεροπλάνο. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της Deutsche Welle, το τέλος των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων είναι αρκετά κοντά.

Όπως γράφει η γνωστή γερμανική εφημερίδα, πριν από μερικά χρόνια ήταν εφικτό να βρει κάποιος ένα εισιτήριο για τη Μαγιόρκα με μόλις 10 ευρώ. Ή ακόμη να βρει πολύ φθηνά εισιτήρια για όποιο ταξίδι και να ήθελε να κάνει.

Κάτι τέτοιο, πλέον, είναι αρκετά πιο δύσκολο. Τόσο φθηνά εισιτήρια γίνονται όλο και πιο δυσεύρετα. Αυτό έχει κυρίως να κάνει ως ένα βαθμό με την αύξηση της ευαισθητοποίησης των επιβατών, αλλά και των εταιρειών για την προστασία του κλίματος. Οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται συχνά στο “στόχαστρο” λόγω αυξημένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το θέμα της κλιματικής αλλαγής απασχόλησε έντονα τον κλάδο των αερομεταφορών μέσα στο 2019. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ, είχε δηλώσει ότι τα αεροπορικά εισιτήρια κάτω των 10 ευρώ είναι από “οικολογική αλλά και από οικονομική άποψη μια τρέλα”.

Ένας ακόμη λόγος που εντοπίσθηκε αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στη Γερμανία είναι και η αύξηση του φόρου αερομεταφορών.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ωθούν τις αεροπορικές εταιρείες σε αλλαγή στρατηγικής. Στις αερομεταφορές ισχύει το εξής, όταν εξοικονομούν χρήματα οι επιβάτες, πληρώνουν οι μέτοχοι τα κόστη. Όπως η Laudamotion, θυγατρική της Ryanair, έτσι και η Eurowings, θυγατρική της Lufthansa, είδαν τα χρέη τους να αυξάνονται κατά πολύ. Το ότι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στο έτος που μας πέρασε, οφείλεται στις ισχυρές οικονομικά μητρικές εταιρείες τους. Ωστόσο η στήριξη από τις μητρικές δεν φαίνεται να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση για την επιβίωση των εταιρειών αυτών.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2019 η γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania, η ισλανδική Wow Air και ο βρετανικός ταξιδιωτικός κολοσσός Thomas Cook κήρυξαν πτώχευση. Στο πλαίσιο αυτό ειδικοί θεωρούν καλή κίνηση το ότι πολλές εταιρείες εξετάζουν και πάλι από την αρχή τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και την πολιτική τους σε αυτές.

Όπως, ανέφερε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa ο ειδικός σε θέματα αερομεταφορών Ντάνιελ Ρέσκα από τον οίκο Bernstein:

“Tα προγράμματα πτήσεων για τον χειμώνα είναι ενθαρρυντικά.”

Για τον χειμώνα οι αεροπορικές εταιρείες φαίνεται να ακολουθούν μια πιο “πειθαρχημένη” πολιτική. Για παράδειγμα η Ryanair περιορίζει σημαντικά τις προσφορές της, η Easyjet μειώνει περισσότερο στοχευμένα τις προσφερόμενες πτήσεις, ενώ η Eurowongs μειώνει κυρίως τα δρομολόγια εσωτερικού στη Γερμανία.

Επίσης, η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, επηρεάστηκε και από την κρίση της Boeing. Η απαγόρευση πτήσεων για τα Boeing 737 Max μέσα στο 2019, μετά από δύο συντριβές αεροσκαφών αυτού του τύπου και 346 θανάτους, επηρέασε άμεσα την γνωστή αεροπορική εταιρεία κι αυτό γιατί εκκρεμούσαν δικές της παραγγελίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αεροσκάφη αυτού του τύπου πλέον απαγορεύεται να απογειώνονται!

Μένει να δούμε πώς η καινούρια αυτή πολιτική των αεροπορικών εταιρειών θα αλλάξει τις τιμές στα εισιτήρια!

Δες ακόμα: Δε φαντάζεσαι για ποιο λόγο μία διεθνής πτήση είχε καθυστέρηση μίας ώρας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;