Κοινωνικό μέρισμα 2019: Άνοιξε η ειδική πλατφόρμα για τις ενστάσεις - Δεύτερη ευκαιρία οι απορριπτέοι
Κοινωνικό μέρισμα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Η ειδική πλατφόρμα για τις ενστάσεις για όσους έχουν απορριφθεί στο koinonikomerisma.gr και δε θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2019 έχει ανοίξει!

Όπως γνωστοποίησε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 20/12) η ΗΔΙΚΑ, στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2019, «Το Αίτημα Ένστασης υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης», ενώ τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Συμπληρωματική σελίδα για ενστάσεις στο κοινωνικό μέρισμα 2019

Το Υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα υποβολής εντάσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019 σε όσους πολίτες υπέβαλλαν αίτηση και εκείνη απορρίφθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε, για τη διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.koinonikomerisma.gr) άνοιξε από εχθές, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, μια συμπληρωματική σελίδα, δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει επίσης ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.

Ανοιχτή η ειδική πλατφόρμα

Σήμερα το πρωί, η ειδική πλατφόρμα ενστάσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2019 άνοιξε και χιλιάδες απορριπτέοι μπορούν με απλά βήματα να καταθέσουν την ένστασή τους και έτσι να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2019 ύψους 700 ευρώ.

Το κοινωνικό μέρισμα 2019 αναμένεται να πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή μόλις λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το 2019.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου 2019.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πώς θα κάνεις την αίτηση

-Μπαίνεις στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιείς τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

-Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το email και τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου του.

-Θα πρέπει να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και

-Να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

– Με τη συμπλήρωση του IBAN, η αίτηση εγκρίνεται αυτόματα. Παρέχεται ωστόσο περιθώριο για ακύρωση της υποβληθείσας αίτησης καθώς και για εκ των υστέρων διόρθωση του ΙΒΑΝ.

-Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός λογαριασμού IBAN που δηλώνεται πρέπει να είναι έγκυρος και ενεργός και ο αιτών να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

-Εάν ο αριθμός IBAN που δηλώθηκε δεν είναι ενεργός, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί την τράπεζα και να διευθετήσει το ζήτημα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

-Εάν ο ίδιος IBAN εμφανίζεται να έχει δηλωθεί δύο ή περισσότερες φορές σε διαφορετικές αιτήσεις και για διαφορετικούς δικαιούχους, ισχύει και είναι έγκυρη μόνο η πρώτη χρονικά υποβληθείσα αίτηση.

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή.

Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας. Στις «διασταυρώσεις», λοιπόν, είναι που κρίνεται η μεγάλη «παγίδα» των καθυστερήσεων.

Αφού ολοκληρωθούν με επιτυχία τα παραπάνω βήματα, θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών/αιτούσα είναι επιλέξιμος/η ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ.

Στην περίπτωση που ικανοποιεί τα κριτήρια, θα εμφανίζεται και το ποσό για το κοινωνικό μέρισα 2019, που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του/της απορρίφτηκε.

Διευκρινίζεται ότι το ποσό των 700 ευρώ θα δοθεί μία φορά σε κάθε νοικοκυριό και ωφελούμενοι που ανήκουν σε περισσότερες κατηγορίες δικαιούχων δεν δικαιούνται πολλαπλό επίδομα.

Nα σημειώσουμε επίσης ότι:

Το κοινωνικό µέρισµα 2019 είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δηµοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσµεύεται και δεν συµψηφίζεται µε βεβαιωµένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δηµόσιο, τα ασφαλιστικά ταµεία ή τα πιστωτικά ιδρύµατα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηµατικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Σταϊκούρας για κοινωνικό μέρισμα 2019: Θα αυξηθούν οι δικαιούχοι και το ύψος του ποσού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;