3 ποιητές του Instagram που θα σε εμπνεύσουν!
Η ποίηση του Instagram στα καλύτερά της!

Το Instagram έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια με εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Ο καθένας αναζητάει και βρίσκει ό,τι θέλει- από συνταγές και diy hacks μέχρι λίγη έμπνευση. Έτσι, μερικοί άνθρωποι αποφάσισαν να εκφραστούν μέσω του Instagram γράφοντας περιεκτικά, αλλά γεμάτα βαθιά νοήματα ποιήματα.

Μερικοί Instagram poets ασχολούνταν με την ποίηση πριν το Instagram, ενώ μερικοί ασχολήθηκαν πιο ενεργά μετά την δημιουργία του λογαριασμού τους στην πλατφόρμα. Όπως και να έχει πλέον έχουν καταφέρει να γίνουν αρκετά γνωστοί εμπνέοντας με τα λόγια (και ενίοτε τις εικόνες τους) πολλούς ακολούθους τους!

Ας δούμε λοιπόν 5 από αυτούς…

1. Rupi Kaur

Η Rupi Kaur είναι μία από τις πιο γνωστές ποιήτριες του Instagram, η οποία μάλιστα έχει εκδώσει τα ποιήματά της κανονικά. Η Rupi Kaur λοιπόν είναι Ινδικής καταγωγής και Καναδικής υπηκοότητας, και θεωρείται ίσως η σημαντικότερη Instapoet.

Η ίδια ξεκίνησε να γράφει ποιήματα από την εφηβική της ηλικίας, όταν και τα μοιραζόταν ανώνυμα. Από το 2013 άρχισε να δημοσιεύει τα ποιήματά της στο Tumblr και την επόμενη χρονιά μπήκε στον κόσμο του Instagram.

Το 2014 μάλιστα εξέδωσε μόνη της την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο Milk and Honey, η οποία έμεινε στην κορυφή των Best Sellers των New York Times για πάνω από 77 εβδομάδες και μεταφράστηκε σε 39 γλώσσες συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Το επόμενο βιβλίο της ονομάζεται The sun and her flowers, ενώ λίαν συντόμως αναμένουμε την τρίτη ποιητική της συλλογή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

??‍♀️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη rupi kaur (@rupikaur_) στις

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;