Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι υπάρχουν πλανήτες γύρω από τις μαύρες τρύπες
Ιάπωνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι γύρω από μαύρες τρύπες υπάρχουν πλανήτες!

Μία καινούρια και καινοτόμα ανακάλυψη έγινε για τις μαύρες τρύπες και το τι υπάρχει γύρω του. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που έγινε από Ιάπωνες επιστήμονες, μπορεί να υπάρχουν πλανήτες γύρω και από μαύρες τρύπες και όχι μόνο άστρα.

Είναι μία ακόμη σημαντική ανακάλυψη για το μυστήριο που αποτελούν τα σώματα αυτά του διαστήματος!

Ιάπωνες επιστήμονες για πρώτη φορά υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό πως ένας πλανήτης μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά όχι μόνο γύρω από ένα άστρο, αλλά και από μια μαύρη τρύπα. Δεν αποκλείουν, μάλιστα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, ότι χιλιάδες πλανήτες περιφέρονται γύρω από τεράστιες μαύρες τρύπες.

Ο καθηγητής Κεΐτσι Γουάντα του Πανεπιστημίου Καγκοσίμα δήλωσε πιο συγκεκριμένα:

“Με τις κατάλληλες συνθήκες, οι πλανήτες μπορεί να σχηματισθούν ακόμη και σε ακραία περιβάλλοντα, όπως γύρω από μια μαύρη τρύπα.”

Σύμφωνα με την κυρίαρχη θεωρία, οι πλανήτες σχηματίζονται από σκόνη και άλλα υλικά σε ένα πρωτοπλανητικό δίσκο γύρο από κάποιο νεαρό άστρο. Τα νεαρά άστρα, όμως, δεν είναι τα μόνα σώματα στο σύμπαν που διαθέτουν τέτοιους δίσκους γύρω τους. Οι Ιάπωνες ερευνητές εστίασαν σε τέτοιους δίσκους γύρω από τις μαύρες τρύπες στο κέντρο ενεργών γαλαξιακών πυρήνων. Οι γαλαξιακοί αυτοί πυρήνες ονομάζονται κβάζαρ.

Σύμφωνα με την μελέτη τους, μερικές υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες έχουν μεγάλες ποσότητες υλικών που περιφέρονται γύρω τους με τη μορφή ενός δίσκου με μεγάλη πυκνότητα και βάρος, ο οποίος μπορεί να έχει μάζα εκατοντάδες χιλιάδες φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου και ένα δισεκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από τη μάζα ενός πρωτοπλανητικού δίσκου γύρω από άστρο. Ο καθηγητής Εϊχίρο Κοκούμπο του Εθνικού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου της Ιαπωνίας δήλωσε για την ανακάλυψη αυτή:

“Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι δεκάδες χιλιάδες πλανήτες με μάζα δεκαπλάσια της Γης είναι δυνατό να σχηματισθούν σε απόσταση περίπου δέκα ετών φωτός από μια μαύρη τρύπα. Συνεπώς γύρω από τις μαύρες τρύπες είναι πιθανό να υπάρχουν πλανητικά συστήματα σε εκπληκτική κλίμακα.”

Δεν υπάρχουν, όμως, ακόμη επιστημονικές τεχνικές που να επιτρέπουν την ανίχνευση πλανητών γύρω από μαύρες τρύπες. Οι Ιάπωνες ερευνητές πιστεύουν ότι η μελέτη τους ανοίγει έναν νέο δρόμο για ένα νέο πεδίο της επιστήμης της αστρονομίας.

Δες ακόμα: NASA: Το πρώτο βίντεο που δείχνει μία μαύρη τρύπα να «κατασπαράζει» ένα αστέρι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;