Στη Maria Ylagan Orosa είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google
126 χρόνια έχουν περάσει από τη γέννηση της σπουδαίας χημικού, Maria Ylagan Orosa

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην αξιόλογη χημικό, ηρωίδα πολέμου και φιλάνθρωπο, Maria Ylagan Orosa.

Η Google αποφάσισε σήμερα, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, να τιμήσει τα 126 χρόνια από τη γέννηση της Φιλιππινέζας επιστημόνισσας, Maria Ylagan Orosa, η οποία θεωρείται και έχει μείνει στην ιστορία ως η «μητέρα» περισσότερων από 700 πρωτοποριακών συνταγών.

Η Maria Ylagan Orosa ήταν τεχνολόγος τροφίμων, ηρωίδα πολέμου και ανθρωπίστρια, η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με τις εξαιρετικές επιδόσεις της ως φοιτήτρια κάτι που το 1916 της χάρισαν κρατική υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ.

Στη συνέχεια, της προσφέρθηκε να δουλέψει ως χημικός αλλά εκείνη προτίμησε τελικά να επιστρέψει στις Φιλιπίννες το 1922 για να εστιάσει στο πρόβλημα υποσιτισμού που ταλαιπωρούσε την πατρίδα της.

Το σημερινό doodle της Google:

Οι γνώσεις της για τη χημεία οδήγησαν σε πολυάριθμες γαστρονομικές καινοτομίες. Σε μία από αυτές εγκαθιστούσε ένα παραδοσιακό πήλινο δοχείο με δύο φύλλα από μέταλλο, δημιούργησε τον «φούρνο Palayok», παρέχοντας σε απομακρυσμένα χωριά που δεν είχαν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια έναν πιο αποτελεσματικό μέσο μαγειρέματος σε ανοιχτή φωτιά.

Δίκες της εφευρέσεις επίσης είναι το Soyalac (ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ποτό που προέρχεται από σπόρους σόγιας) και το Darak (μπισκότα ρυζιού γεμάτα βιταμίνη Β-1, που θα μπορούσαν επίσης να αποτρέψουν τη νόσο του beriberi), τα οποία έσωσαν αμέτρητες ζωές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες, τις οποίες μοιράζεται με όλους και όλες μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;