Brexit: Στον
Η νέα παράταση για το Brexit φαίνεται να μπαίνει στον πάγο μετά τις εξελίξεις που έγιναν στο Λονδίνο.

Οι εξελίξεις με το Brexit είναι ραγδαίες. Μάλιστα, ενώ είχαμε διαβάσει για παράταση της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε, η απόφαση αυτή φαίνεται να μπαίνει στον πάγο μέχρι νεωτέρας!

Όλα αυτά βγήκαν στην δημοσιότητα μετά την απειλή του Boris Johnson να αποσύρει από το τραπέζι τη συμφωνία που έκανε με τις Βρυξέλλες αν οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν απορρίψουν το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου. Και αυτή η απειλή φαίνεται να μην αρέσει ιδιαίτερα στους Ευρωπαίους.

Ο Ντόναλντ Τουσκ αναμενόταν να ανακοινώσει σήμερα μετά και τη συνάντηση των ειδικών απεσταλμένων των κρατών μελών της Ε.Ε στις Βρυξέλλες ότι η Ένωση αποδέχεται το αίτημα που υπέβαλε απρόθυμα ο Boris Johnson για τρίτη παράταση του Brexit. Πηγές, όμως, από την Ε.Ε ανέφεραν σύμφωνα με τον Guradian ότι η κατάσταση είναι ρευστή μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο Λονδίνο.

Ενώ, οι Ευρωπαίοι απεσταλμένοι που θα αποφάσιζαν σήμερα για τη χρονική διάρκεια της νέας αναβολής του Brexit, δε θέλουν, ωστόσο, να δώσουν την εντύπωση ότι παίρνουν το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς σε μια εσωτερική βρετανική πολιτική υπόθεση. Όλα αυτά ανέφερε μία πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών στο Bloomberg.

Μέσα σε όλα αυτά, το Παρίσι φαίνεται ότι προτιμά να περιμένει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τη Δευτέρα στη βρετανική Βουλή για τις πρόωρες εκλογές πριν ληφθεί η σχετική απόφαση. Στον αντίποδα οι υπόλοιπες πρωτεύουσες εμφανίζονται διατεθειμένες να εγκρίνουν μια τρίμηνη αναβολή του Brexit. Το χρονικό διάστημα αυτό ενδέχεται να συντομευθεί εάν επικυρωθεί νωρίτερα η συμφωνία στη Βρετανία.

Δες ακόμα: Brexit: Οι «27» της Ε.Ε. στηρίζουν μία νέα παράταση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;