Ο Ερντογάν στέλνει τελεσίγραφο στους Κούρδους: Παραδόστε τα όπλα - Δε θα διαπραγματευτώ
Μόνο όταν εγκαταλείψουν οι "τρομοκράτες" τη βόρεια Συρία, θα τελειώσει και η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο

Τελεσίγραφο στέλνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στους Κούρδους, υπογραμμίζοντας ότι η επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία θα φτάσει στο τέλος της, υπό την προϋπόθεση ότι θα παραδώσουν τα όπλα και αποσυρθούν από τη «ζώνη ασφαλείας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε σε ομιλία του στην Άγκυρα πως η Τουρκία ουδέποτε έκατσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τρομοκρατικές οργανώσεις και άρα, δεν αναμένει κάποια διαμεσολάβηση ώστε να γίνει αυτό, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι μόνο όταν εγκαταλείψουν οι “τρομοκράτες” τη βόρεια Συρία, θα τελειώσει και η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.

«Όταν θα έχει γίνει αυτό που έχουμε περιγράψει, από τη Μάνμπιτζ έως τα σύνορα με το Ιράκ, τότε η επιχείρησή μας “Πηγή Ειρήνης”, που στόχο έχει μόνο τους τρομοκράτες, θα τελειώσει από μόνη της», είπε ο ίδιος.

«Ορισμένοι ηγέτες προσπαθούν να διεξαγάγουν μια διαμεσολάβηση. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με μια τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. «Δεν γυρεύουμε έναν μεσολαβητή, δεν τον έχουμε ανάγκη».

Ο Ερντογάν ζήτησε όλοι οι τρομοκράτες να παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι το βράδυ και να εγκαταλείψουν τη Ζώνη Ασφαλείας στη Συρία, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής έχει εκκαθαριστεί από τον τουρκικό στρατό μια περιοχή 1.220 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στα σύνορα.

«Η πρότασή μας είναι η ακόλουθη: αμέσως, απόψε, όλοι οι τρομοκράτες καταθέτουν τα όπλα και τον εξοπλισμό τους, καταστρέφουν όλες τις οχυρώσεις τους και αποσύρονται από τη ζώνη ασφαλείας που έχουμε ορίσει», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι δε μάχεται τους Σύρους πολίτες, αλλά μάχεται στο πλευρό τους εναντίον της βαρβαρότητας, ενώ, -μεταξύ άλλων-  ανέφερε πως η Τουρκία δεν προχώρησε ποτέ σε σφαγές αμάχων. Σε συνέλευση του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), ο Ερντογάν είπε τα εξής:

«Αν θέλετε να δείτε σφαγές αμάχων, δείτε την Κύπρο πριν την τουρκική επέμβαση. Δείτε την Παλαιστίνη, όπου κάθε μέρα σκοτώνονται αθώοι πολίτες μπροστά στα μάτια σας».

Δείτε ακόμα: Συρία: Η Ε.Ε. καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;