Απεργία στις 17/10: Δείτε πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός και τραμ
Απεργία την Πέμπτη 17/10 στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ποιες ώρες θα μείνει χωρίς μετρό, τραμ και ηλεκτρικό η πρωτεύουσα

Η προγραμματισμένη απεργία για την προσεχή Πέμπτη 17 Οκτώβρη 2019 στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα θα έχει ως εξής:

Η απεργία αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ, οπότε και την Πέμπτη 17/10, τα Σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) αποφάσισαν νέες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη εφαρμογή της επέκτασης της ΣΣΕ που έχει υπογραφεί.

Η Αθήνα θα μείνει επομένως χωρίς μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη 17/10 έως τις 9 το πρωί και μετά τις 21:00 το βράδυ, αφού οι εργαζόμενοι αναμένεται εντός της ημέρας να εξαγγείλουν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (εκτός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου) θα εκτελούν δρομολόγια μόνο στο διάστημα μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των σωματείων:

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στάση εργασίας την Πέμπτη 17.10.2019 από έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και από 21.00 έως λήξη βάρδιας

Παρότι συμπληρώθηκαν 4 μήνες από την υπογραφή της Επ. Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε δραματική κωλυσιεργία και άρνηση για την πλήρη εφαρμογή όλων των όρων της ΣΣΕ.

Να σημειωθεί ότι η υπογραφή της ΣΣΕ έγινε, στις 8 Ιουνίου 2019, και αναρτήθηκε, στις 24 Ιουνίου, από την ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, στην ΕΡΓΑΝΗ με αρ. πρωτ. ΕΣ116, με αποτέλεσμα την άμεση ισχύ της και την υποχρεωτική εφαρμογή της από την ημερομηνία αυτή.

Παρόλα αυτά η Εταιρεία, με πρόσχημα την καθυστέρηση εγκρίσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία, αρνείται να εφαρμόσει άρθρα της ΕΣΣΕ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αδυνατούν να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, αφού ο οικογενειακός προγραμματισμός του καθενός έχει «τιναχθεί στον αέρα».

Τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ κινήθηκαν, από καιρό, με παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση της Εταιρείας και σεβασμό προς το επιβατικό κοινό.

Όμως, μπροστά στην άρνηση της πλήρους εφαρμογής της Επ. ΣΣΕ αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη 17.10.2019 με στάση εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 9.00 π.μ. και από 21.00 έως λήξη βάρδιας

Οι Διοικήσεις»

Δες περισσότερα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;