Unlimited Abilities Days @ Τεχνόπολη
To Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το «Unlimited Abilities Days» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό!

“Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή μη, άνθρωποι με ικανότητες μπορούν να φέρουν την αλλαγή για ζωή χωρίς περιορισμούς. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει βιώσιμες λύσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν την υγεία, την φροντίδα και την ενδυνάμωση. Η κοινωνία των πολιτών διεκδικεί έναν κόσμο δίκαιο με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες, ένα κόσμο ανθρώπινο. Αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες σε αυτήν την αλλαγή που μπορεί να γίνει από ανθρώπους με ικανότητες, συνδυάζοντας το design με την φροντίδα, την υγεία και την καινοτομία”.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Unlimited Abilities Days» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Επιδιώκει να αναδείξει τις ικανότητες των ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία καθώς και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενδυνάμωσή τους με σκοπό να ενεργοποιήσει και να εμπλέξει τον κάθε πολίτη. Μια πολυδιάστατη εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς:

#ABILITIES TALKS (Εισιτήρια)

Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή αόρατη, κοινωνικοί επιχειρηματίες, ακτιβιστές, καθημερινοί άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό που μπορούν να μας εμπνεύσουν με τις ικανότητές τους. Ικανότητες με τις οποίες διαπρέπουν καθημερινά συμβάλλοντας στην συστημική αλλαγή που θα κάνει τον κόσμο πιο «ανθρώπινο». Ιστορίες που ξεχωρίζουν και μια παράσταση μοναδική!

*Προπώληση μέσω του viva.gr

#ΤΗΙΝΚ & CARE CHALLENGE (Ελεύθερη είσοδος)

Η ανατροπή των στερεοτύπων για την αναπηρία, η ενημέρωση και η πρόληψη σε θέματα Υγείας και η Κοινωνική Ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων μετατρέπονται σε διαδραστικές δράσεις που καλούν τον κάθε πολίτη να συμμετέχει απαντώντας σε 10 + 1 ερωτήσεις, των 10+1 θεματικών στην Υγεία και Κοινωνική Ενσωμάτωση, μπαίνοντας αυτόματα σε κλήρωση για δώρα Τεχνολογίας.

Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμενα περίπτερα που θα υπάρχουν στο χώρο της εκδήλωσης, το κοινό καλείται να εγγραφεί ως δότης μυελού των οστών και στο Μητρώο Δωρητών Οργάνων και να συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία.

#DESIGN & CARE HACKATHON (Εγγραφές)

To Lifestyle αποκτά αξία με τα προϊόντα “Re-action”, τα t-shirts ενδυνάμωσης ευπαθών ομάδων, όπου η κάθε collection είναι αφιερωμένη σε διαφορετική πάθηση/αναπηρία. Το κοινωνικό marketing αξιοποιεί το design και λειτουργεί ως μέσο ανατροπής των στερεοτύπων για τις χρόνιες παθήσεις/αναπηρίες. Αν ασχολείσαι με το σχέδιο, έλα να σχεδιάσεις τις στάμπες των T-shirts “Re-action” και δες τα σχέδιά σου να κυκλοφορούν στην αγορά από το 2020. Επίσης, τα καλύτερα σχέδια θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και ψηφιακές γραφίδες σχεδίασης!

*Για συμμετοχή στο HACKATHON απαιτείται προεγγραφή.

To Unlimited Αbilities Days ήρθε για να γίνει θεσμός και επιχειρεί να ανατρέψει τα στερεότυπα για την αναπηρία, τις χρόνιες παθήσεις και την ενσωμάτωση, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες ικανότητες μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δίκτυο της HUMANE με στρατηγικούς εταίρους την ASHOKA, την AIESEC, το People’s Trust, το HIGGS, το ΣΦΕΕ, την Ομάδα Σύμπραξις, και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Website: www.abilitiesdays.com

Κατά την διάρκεια του #ABILITIES TALKS θα υπάρχει διερμηνεία στην νοηματική, πρόγραμμα σε κώδικα braille, ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος σε σκύλους “οδηγούς”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;