Αδήλωτη εργασία: Τι προβλέπεται για τις παραβάσεις των εργοδοτών

Από neolaia.gr Team 30 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε αναλυτικά!

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τεθεί σε εφαρμογή το Μαύρο Μητρώο των επιχειρήσεων και εργοδοτών, στο οποίο και θα καταγράφονται ο παραβάσεις που αφορούν την αδήλωτη εργασία.

Αναλυτικότερα:

Με εντολή του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. κ. Γιάννη Βρούτση, προς τον Γενικό διευθυντή του ΣΕΠΕ, αλλά και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, έχουν συγκροτηθεί ειδικά κλιμάκια, τα οποία, από σήμερα το πρωί και μέχρι τέλους του Οκτωβρίου, θα πραγματοποιούν συνεχείς και στοχευμένους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα.

Εφεξής, οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες που έχουν παραβατική συμπεριφορά, θα αποκλείονται από ευμενείς φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, ενώ οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ είναι αρμόδιες για την τήρηση και άμεση ενημέρωσή του μητρώου.

Αν επιβληθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ σε μία επιχείρηση, εκμετάλλευση ή άλλη εργασία, περισσότερα από ένα πρόστιμα για αδήλωτη εργασία του ίδιου εργαζομένου, που προκύπτουν από έλεγχο κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας, τότε η καταβολή του προστίμου γίνεται βάσει της πράξης επιβολής προστίμου που κοινοποιήθηκε πρώτη στον εργοδότη.

Όπως τονίζει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι παραβατικές συμπεριφορές που θα εντοπίζονται από τα ελεγκτικά όργανα του Υπουργείου θα καταγράφονται στο μητρώο και θα ακολουθούν για πάντα την επιχείρηση.

Πηγή: taxheaven.gr

Δείτε ακόμα: 10 πράγματα που δε θα αρέσουν καθόλου στον εργοδότη σου

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486