Ελένη Αντωνιάδου: Η Mattel δε θα κυκλοφορήσει την κούκλα Barbie
Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί με την Ελένη Αντωνιάδου, η Mattel δε θα βγάλει στην παραγωγή την κούκλα Barbie που έγινε προς τιμήν της.

Τις τελευταίες μέρες έχει προκληθεί μεγάλος ντόρος με την Ελένη Αντωνιάδου. Η κοπέλα έχει παρουσιάσει τον εαυτό της ως ερευνήτρια, συνεργάτιδα της NASA, αλλά και διδάκτορα, χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα. Και αυτό οδήγησε την εταιρία Mattel να αποσύρει τη Barbie που είχε φτιαχτεί προς τιμήν της.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από τη δημιουργία της πρώτης Barbie και για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Mattel σκόπευε να τιμήσει περισσότερα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα. Αυτό θα γινόταν στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα κορίτσια για να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Μεταξύ αυτών των ανθρώπων που θα αποκτούσαν τη δική τους Barbie, περιλαμβάνεται:

  • η Amelia Earhart, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό
  • η Frida Kahlo, η διάσημη Μεξικανή καλλιτέχνις, η οποία ήταν επίσης γνωστή και για τον φεμινιστικό ακτιβισμό της
  • η Katherine Johnson, μια πρωτοπόρος στην επιστήμη των μαθηματικών, η οποία υπολόγισε δεκάδες τροχιές για τη NASA, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης Apollo 11 του 1969 στο φεγγάρι.

Μάλιστα, η εταιρία είχε σκοπό να δημιουργήσει και την πρώτη Ελληνίδα Barbie. Αυτή θα ήταν η Ελένη Αντωνιάδου, η “ερευνήτρια της NASA”. Μάλιστα, η εταιρεία θα την τιμούσε για την “προσφορά της στον τομέα τεχνητών οργάνων γεγονός που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη”.

Όπως εξήγησε, όμως, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Mattel στην Ελλάδα στο protothema.gr, η συγκεκριμένη κούκλα Barbie δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δείγμα που τελικά δεν θα βγει σε παραγωγή!

Δες ακόμα: Ελένη Αντωνιάδου: Η υπόθεση της επιστήμονα που υποστήριζε ότι έχει εργαστεί στη NASA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;