Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στο Φθινόπωρο!

Από neolaia.gr Team 23 Σεπτεμβρίου 2019

Καλό μας φθινόπωρο!!!

Σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου είναι και επίσημα η πρώτη μέρα του φθινοπώρου και η Google αποφάσισε να τιμήσει την έναρξη της εποχής αυτής με ένα doodle.

Το φθινόπωρο αρχίζει τυπικά σήμερα, καθώς θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

Το Φθινόπωρο ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει τυπικά έως την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019.

Οι ισημερίες όπως και τα ηλιοστάσια είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις εποχές του χρόνου. Το Βόρειο Ημισφαίριο της γης η εαρινή ισημερία σηματοδοτεί την άφιξη της άνοιξης για τους περισσότερους πολιτισμούς του πλανήτη.

Ταυτόχρονα, θεωρείται ως ο Νέος χρόνος τόσο στο περσικό ημερολόγιο όσο και στα ιρανικά ημερολόγια, γνωστή ως Nouroz (νέα μέρα), όταν η φθινοπωρινή ισημερία το Σεπτέμβριο, σηματοδοτεί την έναρξη του φθινοπώρου στο Νότιο Ημισφαίριο της Γης.

Η φθινοπωρινή ισημερία τοποθετείται χρονικά το Σεπτέμβριο και η εαρινή τον Μάρτιο!

Η Ισημερία δε συμβαίνει σε μια σταθερή μέρα του χρόνου, αλλά μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο. Η ημερομηνία αλλάζει επειδή η Γη κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από το άστρο της, τον Ήλιο κάθε 365,25 μέρες.

To Doodle της Google:

Λόγω αυτού κάθε τέταρτο έτος είναι δίσεκτο (δηλαδή ο Φεβρουάριος έχει 29 και όχι 28 μέρες). Τα δίσεκτα χρόνια, η ισημερία πηγαίνει πίσω μια ολόκληρη μέρα σε σχέση με τα προηγούμενα.

Στο βόρειο ημισφαίριο, η νύχτα θα μεγαλώνει συνεχώς έως το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο. Τόσο οι ισημερίες όσο και τα ηλιοστάσια συμβαίνουν από δύο φορές τον χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους.

Η «ίση μέρα – ίση νύχτα», όταν δηλαδή o Ήλιος φτάνει στα ισημερινά σημεία, συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο Ισημερινό.

Στις περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον Ισημερινό η «ίση μέρα – ίση νύχτα» συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την «ισημερία».

Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν ποικίλες μυθικές σημασίες.

Καλό μας φθινόπωρο!

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες, τις οποίες μοιράζεται με όλους και όλες μας!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486