Απεργία αύριο: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ
Mε 24ωρη απεργία εκφράζει την αντίθεσή της στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο η ΑΔΕΔΥ

Στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εκφράζει η ΑΔΕΔΥ την αντίθεσή της, έχοντας ανακοινώσει για αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, 24ωρη απεργία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τρόλεϊ θα σηκώσουν χειρόφρενο για 24 ώρες, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δε θα εκτελέσει δρομολόγια.

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια. Η Αθήνα την Τρίτη, 24/09, αναμένεται να πέσει σε απεργιακό μπλακ άουτ.

Στην αυριανή απεργία έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ. Στις 24 Σεπτεμβρίου θα μείνουν όλο το 24ωρο ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν από τις 6:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης και τα πλοία, καθώς απεργεί και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ανακοινώσει και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Με ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ τονίζει:

«Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους.»

Η ΟΛΜΕ, από τη μεριά της, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό – αντιαπεργιακό». Μάλιστα, θεωρεί πως:

«προωθεί ένα είδος ‘ανάπτυξης’, που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.»

Τέλος, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη αυτή απεργία της ΑΔΕΔΥ. Η ανακοίνωση των εργαζομένων γράφει τα εξής:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. προχωρεί στις 24 Σεπτεμβρίου σε 24ωρη απεργία στο δίκτυο της Γραμμής 1 (πρώην ΗΣΑΠ), συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων.

Διεκδικούμε την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνιζόμαστε για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα.»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων & Σούπερ – Μάρκετ Αθηνών, Πειραιώς, δήμων και κοινοτήτων νομού Αττικής, χαρακτηρίζοντας «αντεργατικό» το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Ένωσης;

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη με θέμα το υπό ψήφιση αντεργατικό πολυνομοσχέδιο (που έχει βαφτίσει ως αναπτυξιακό) που καταργεί υπό προϋποθέσεις τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, απαξιώνει τον ΟΜΕΔ, εφαρμόζει το ηλεκτρονικό μητρώο και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τον έλεγχο στα συνδικάτα και πολλά άλλα.

Ομόφωνα αποφάσισε να συμμετάσχει στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ΕΚΑ, Ομοσπονδίες πανελλαδικά και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24/9/2019 και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11.00 π.μ.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;