Δολοφονία Παύλου Φύσσα: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 6 χρόνια
Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Έξι χρόνια έχουν περάσει από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο μουσικός και αντιρατσιστής δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι «ξεγυμνώνοντας» το πρόσωπο του φασισμού στην Ελλάδα, ενώ το συμβάν, σε συνδυασμό με άλλες επιθέσεις και φονικές ενέργειες φιλικά προσκείμενων στην “ιδεολογία” της Χρυσής Αυγής προσώπων (όπως η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν τον Ιανουάριο του 2013), κατέδειξαν, με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι το μόνο που κρυβόταν πίσω από την κοινοβουλευτική «μάσκα» της Χρυσής Αυγής, ήταν εθνικιστικό μίσος και εγκληματική ματσίλα.

Ο νεαρός ράπερ, Παύλος Φύσσας, που ήταν εξίσου γνωστός με το όνομα Killah P, δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 από τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος ήταν ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα και οι ανακρίσεις ενέπλεξαν κι άλλα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος.

6 χρόνια ακριβώς μετά τη δολοφονία και σήμερα συγκεκριμένα, 18 Σεπτεμβρίου 2019, οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα αναμένεται να κορυφωθούν στην αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του στο Κερατσίνι με προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Πρόκειται για μια πορεία που στηρίζουν οι γονείς του Παύλου Φύσσα και έχει μαζική συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών.

Την ίδια ώρα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, με συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, δημοτικούς φορείς και κινήσεις να ετοιμάζονται για μαζικά συλλαλητήρια στη μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού. Η συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα στην πλατεία Καμάρας. Και σε άλλες πόλεις της χώρας, ωστόσο, έχουν προγραμματιστεί πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, όπως ο Βόλος, τα Τρίκαλα, η Πάτρα και η Καλαμάτα.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Δες ακόμα: Μάγδα Φύσσα: «Ποιος περιμένει να βρει δικαιοσύνη όταν φτάνει να χάσει με αυτόν τον τρόπο το παιδί του;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;