Ονειρεύεσαι μια καριέρα στη Νομική; Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σου δίνει όλα τα εφόδια για να το πετύχεις
Γιατί αξίζει να σπουδάσεις στη Νομική του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας

Για όλους τους ανθρώπους έρχεται μια στιγμή, που καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον τους και, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές εξ’ αυτών, είναι και το εγχείρημα των σπουδών. Oι σπουδές αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στάδια στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου καθώς, όχι μόνο του παρέχουν τα απαραίτητα ηθικά και πνευματικά αντιστύλια, αλλά συμβάλλουν και στη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων. Η θεωρητική γνώση μετατρέπεται σε πρακτική εμπειρία και γίνεται απόκτημα που καθορίζει τη μετέπειτα πορεία του.

Οι σπουδές στη Νομική Επιστήμη, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και πιο διαδεδομένα ακαδημαϊκά και εργασιακά αντικείμενα, με χιλιάδες σπουδαστές και αποφοίτους ανά τον κόσμο να παρακολουθούν τις διεθνείς εξελίξεις στον κλάδο και να μεριμνούν για την ερμηνεία και εφαρμογή των κανόνων δικαίου.

Ζούμε σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή που χαρακτηρίζεται από γρήγορους ρυθμούς, αλλά και από άνευ προηγουμένου τεχνολογικές καινοτομίες, που πριν χρόνια, οριακά φάνταζαν σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με το ανταγωνιστικό πνεύμα των φιλελεύθερων καιρών, οξύνουν τα αντανακλαστικά μας, κι έτσι, όσο πιο “ανοικτός” είναι κανείς στο να μαθαίνει και να απορροφά, τόσο πιο αποτελεσματικά μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα και τις προκλήσεις της εποχής. Αναμφίβολα, ο ρόλος της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας είναι πάγιος στη διαχείριση κοινωνικών, πολιτικών ή νομικών ζητημάτων που ανακύπτουν, και τα οποία, αν μη τι άλλο, συνδέονται εξ’ ορισμού με την επαγγελματική πραγματικότητα της νομικής, των πολιτικών επιστημών, των διεθνών σχέσεων και της διακυβέρνησης.

Αν σε γοητεύει η ιδέα της Νομικής Επιστήμης και θες να ακολουθήσεις τις αντίστοιχες σπουδές, τότε πρέπει να ξέρεις ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φροντίζει να προσφέρει τα απαραίτητα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια σε όσους και όσες αναζητούν μια θέση στον κλάδο.

Κι επειδή η επιτυχία στις σπουδές σου ξεκινά με την εγγύηση του ιδανικού πανεπιστημιακού θεσμού, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις, είναι να εμπιστευτείς εκείνους που ξέρουν να σου προσφέρουν αυτά που χρειάζεσαι.

Γιατί, λοιπόν, αξίζει να σπουδάσεις στη Νομική του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας:

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στις νομικές σπουδές και απένειμε τα πρώτα πτυχία Νομικής στην Κύπρο που αναγνωρίστηκαν επίσημα σε ακαδημαϊκό επίπεδο από την Κυπριακή Δημοκρατία και σε επαγγελματικό επίπεδο από το Νομικό Συμβούλιο.

Η Σχολή είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο. Διαθέτει 30 μόνιμα μέλη ΔΕΠ και συνολικά 70 διδάσκοντες, αποτελώντας -με εντυπωσιακή διαφορά- τη μεγαλύτερη Νομική Σχολή στην Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα οι πανεπιστημιακοί του Τμήματος έχουν σπουδαίες επιστημονικές δημοσιεύσεις, διεθνή αναγνώριση και την πιο πλούσια δράση από οποιαδήποτε άλλη Νομική Σχολή στην Κύπρο.

Σήμερα, προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Νομικής στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, πλήρες πρόγραμμα πτυχίου νομικής στο ελληνικό δίκαιο, αλλά και συγκριτική νομική εκπαίδευση από τη σκοπιά του Κοινού Δικαίου, του Ηπειρωτικού Δικαίου και του Μικτού Νομικού Συστήματος, τα οποία δίνουν στους αποφοίτους τη δυνατότητα να εργαστούν σε πλήθος πεδίων που σχετίζονται με το νομικό επάγγελμα, όπως, για παράδειγμα, να γίνουν δικηγόροι, δικαστές, συμβολαιογράφοι, νομικοί σύμβουλοι, να εργοδοτηθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς ή σε ιδιωτικές εταιρείες.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις για τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι ότι συγκροτείται από το Τμήμα Νομικής και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης.

Το Τμήμα Νομικής προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων τόσο σε πτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, ενώ πρέπει να ξέρεις ότι τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα, προσφέρονται, όχι μόνο σε συμβατική μορφή, αλλά μπορείς να τα παρακολουθήσεις από απόσταση τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Το πρόγραμμα Νομικής είχε μέχρι σήμερα εκατοντάδες αποφοίτους νομικής, οι οποίοι και διαπρέπουν επαγγελματικά στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται για τα πρώτα χρονολογικά πτυχία νομικής κυπριακού πανεπιστημίου που αναγνωρίστηκαν, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμα και αντίστοιχα των πτυχίων νομικής των ελληνικών πανεπιστημίων.

Το Τμήμα Νομικής προσφέρει πτυχίο νομικής με τρεις διαφορετικές επιλογές, οι οποίες αφορούν:

1. Το ελληνικό δίκαιο (πλήρες πρόγραμμα),

2. Το κυπριακό δίκαιο (πλήρες πρόγραμμα) &

3. Ένα αγγλόγλωσσο πρόγραμμα αγγλικού δικαίου (πλήρες πρόγραμμα).

Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στελεχώνεται από εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν πλήρη κατάλογο μαθημάτων τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, διότι βοηθά τους σπουδαστές να εξοικειώνονται με τη διεθνή ορολογία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών, οι φοιτητές έρχονται πιο κοντά στην ουσία του επαγγέλματος και ιδού πώς:

Μαθαίνουν να εμβαθύνουν σε θεμελιώδεις και εξειδικευμένους τομείς της νομικής επιστήμης, τομείς που έχουν θεωρητική και πρακτική σημασία, ενώ ταυτόχρονα κατανοούν τη νομική μέσα σε ένα συγκριτικό ευρωπαϊκό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος σπουδών, αναδεικνύεται η φύση και η λειτουργία του κρατικού δικαίου, όπως αυτό προκύπτει από την πρόσμειξη και τον αλληλοεπηρεασμό του με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Παράλληλα, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν και να αναλύσουν τον τρόπο με τον οποίο το δίκαιο ερμηνεύεται και εφαρμόζεται στην πράξη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη, τόσο των θεωρητικών παραμέτρων και διαμαχών, όσο και της παραγωγής πρακτικής και εφαρμοσμένης γνώσης στην αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων και προκλήσεων. Οι σπουδές γίνονται σε μικρά εκπαιδευτικά ακροατήρια των 35 ατόμων και με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, με έμφαση στη βελτίωση της μαθησιακής λειτουργίας και στην διασύνδεση θεωρίας και πρακτικής.

Πολιτικές Επιστήμες και Διακυβέρνηση

Το δεύτερο τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου είναι το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης, το οποίο προσφέρει πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, παρέχοντας εξίσου στους σπουδαστές του ένα πλήθος ευκαιριών σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα.

Το Τμήμα έχει διεθνώς καθιερωθεί για τις σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ διαθέτει ένα υψηλόβαθμο εκπαιδευτικό προσωπικό και μια κορυφαία ερευνητική ομάδα Διεθνών Σχέσεων στην Κύπρο.

Οι σπουδές στην πολιτική επιστήμη και τη διακυβέρνηση αποτελούν ένα από τα πιο καίρια και σημαντικά ακαδημαϊκά πεδία, καθώς τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που αφορούν, όχι μόνο την Κύπρο, αλλά εν γένει την Ανατολική Μεσόγειο, την Ε.Ε. και τη διεθνή σκηνή, βρίσκονται σε διαρκή μεταβολή. Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης αποβλέπει, μέσω των προγραμμάτων του, στο να εμφυσήσει στους φοιτητές τα απαραίτητα ακαδημαϊκά εργαλεία για την ανάλυση και αξιολόγηση των ζητημάτων αυτών, εστιάζοντας σε εξειδικευμένες περιοχές που θα επιτρέψουν στους φοιτητές να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στους τομείς των Διεθνών Σχέσεων, των Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν σε διεθνείς οργανισμούς, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πέραν, όμως, της πολύτιμης ακαδημαϊκής εμπειρίας που προσφέρει το προπτυχιακό επίπεδο της Νομική σχολής, σου δίνει επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε περαιτέρω σπουδές: Αφού πάρεις το πτυχίο σου, μπορείς να συνεχίσεις κατευθείαν τις σπουδές σου σε ένα από τα πολλά Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου και, γιατί όχι, να κάνεις αργότερα κι ένα από τα τέσσερα Διδακτορικά της Νομικής (PhD).

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η σχολή, οι σπουδαστές εξειδικεύονται στο ερευνητικό και ακαδημαϊκό πεδίο που τους ενδιαφέρει περισσότερο.

Γι΄αυτό τον λόγο, λοιπόν, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε παρακάτω τα μεταπτυχιακά που μπορείς να ακολουθήσεις σπουδάζοντας στην ελληνική γλώσσα:

Νομική (LLM, 1.5 έτος ή 3 Εξάμηνα). Προσφέρεται εξ αποστάσεως ή με συμβατικές σπουδές. Το πρόγραμμα προσφέρει κατευθύνσεις είτε στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων, είτε στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Δημόσια Διοίκηση (MPA, 1.5 έτος ή 3 Εξάμηνα). – Προσφέρεται εξ Αποστάσεως ή με συμβατικές σπουδές. Ένα καινοτόμο και διεπιστημονική ολοκληρωμένο πρόγραμμα για εξειδίκευση στη δημόσια διοίκηση

Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (MA, 1.5 Έτος ή 3 Εξάμηνα) – Προσφέρεται εξ Αποστάσεως ή με συμβατικές σπουδές. Πρόγραμμα με έμφαση στις διεθνείς σχέσεις, τις ευρωπαϊκές σπουδές, αλλά και τις σπουδές της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Δίκαιο και Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση (MA, 1.5 έτος ή 3 εξάμηνα). Προσφέρεται εξ αποστάσεως και πρόκειται για διατμηματικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται σε κλασικά και σύγχρονα ζητήματα δικαίου και πολιτικής και με έμφαση στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Μεταπτυχιακό στο Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων (MA, 2 έτη, 4 εξάμηνα) προσφέρεται εξ αποστάσεως από κοινού με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

MSc στο Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις (MSc, 1.5 Έτος 3 Εξάμηνα): Προσφέρεται από κοινού με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Όσο για τα διδακτορικά προγράμματα της σχολής, αυτά αφορούν:

Νομική (PhD, 3 έτη)

Δημόσια Διοίκηση (PhD, 3 έτη)

Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές (PhD, 3 έτη)

Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κοινωνία και Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση (PhD, 3 έτη – Κοινό Πρόγραμμα με το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ και το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϊ)

Εκδηλώσεις και διακρίσεις στον ευρύ ακαδημαϊκό χώρο

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συμμετάσχει και υποστηρίξει διάφορες εκδηλώσεις και συνέδρια, καταφέρνοντας μάλιστα να διακριθεί για τη συνεισφορά του στις διεθνείς ακαδημαϊκές εξελίξεις.

Διεθνείς Συνεργασίες

Το 2018-2019 η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εντάχθηκε στο European Law Faculties Association, ενώ υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με την Unidroit, το Ινστιτούτο Max Planck, το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, το Πανεπιστήμιο MGIMO στη Μόσχα, ήταν ιδρυτικός εταίρος του Black Sea Eastern Mediterranean Academic Network (BSEMAN) και του Eastern Mediterranean Studies Initiative (EMSI) και του Royal Commonwealth Society Cyprus Branch.

Μεγάλα διεθνή συνέδρια

Το ετήσιο συνέδριο του ECPR για το 2018 έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 29 παράλληλα εργαστήρια κάλυψαν ένα ευρύ πεδίο γνωστικών αντικειμένων. Τα παράλληλα εργαστήρια συνιστούν ένα ιδανικό πεδίο ανταλλαγής ιδεών και συνάντησης μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων και επιτρέπουν τη διεύρυνση υφιστάμενων επιστημονικών δικτύων, καθώς και τη δημιουργία καινούριων. Σχεδόν 500 πανεπιστημιακοί από όλο τον πλανήτη συμμετείχαν στο συνέδριο, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους και συζήτησαν επίκαιρα θέματα όπως η μετανάστευση, το οργανωμένο έγκλημα, ο ευρωσκεπτικισμός, η οικονομική κρίση, η ψηφιακή δημοκρατία και άλλα. Άλλα μεγάλα διεθνή συνέδρια εντός του 2018 αφορούσαν, ενδεικτικά, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη δημόσια διοίκηση, τις νέες τεχνολογίες και το δίκαιο κ.ο.κ.

Διακρίσεις φοιτητών

Μεταξύ πολλών άλλων φοιτητικών διακρίσεων του Πανεπιστημίου, οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διακρίθηκαν στο 2018 Rome Model United Nations (MUN), που διεξήχθη στη Ρώμη στις 24-27 Μαρτίου 2018. Η επίδοση των φοιτητών υπήρξε υψηλότατου επιπέδου. Ο David Kapanadze έλαβε το Best Delegate Award for the General Assembly Committee, ενώ ο Colin Lorenzo και ο Muhammad Aminu Isa έλαβαν το Best Delegation Award for the United Nations Economic and Social Council (ECOSOC) Committee. Το Rome MUN είναι η μεγαλύτερη διπλωματική προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών με περισσότερους από 600 συμμετέχοντες, γεγονός που ενισχύει την επιτυχία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Γενικές πληροφορίες για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα πρωτοπόρο Πανεπιστήμιο που διαθέτει 20 κτήρια στην πιο σύγχρονη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου. Προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά και εξ’ αποστάσεως προγράμματα προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο σε αριθμό φοιτητών στην Κύπρο και το μεγαλύτερο στη Νότια Ευρώπη.

Έχει αναγνωρισθεί από το κυπριακό Νομικό Συμβούλιο για σκοπούς επαγγελματικής αναγνώρισης των αποφοίτων του, ως και από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ισότιμο και ομοταγές πανεπιστημιακό ίδρυμα με τα Ελληνικά Α.Ε.Ι., ενώ επίσης διατηρεί ειδική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαζί με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Loyola των ΗΠΑ.

Πρόκειται για το πλέον διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο στην Κύπρο με περισσότερους από 12,000 φοιτητές από 70 χώρες, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί την πρώτη επιλογή των φοιτητών από την Ελλάδα για σπουδές στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη διεθνοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με κορυφαία ελληνικά πανεπιστήμια, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αλλά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, για την προσφορά διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών, ενώ παράλληλα διατηρεί παρουσία σε δεκάδες πόλεις του εξωτερικού.

Η υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρέχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, καθώς και ο διεθνής προσανατολισμός του, έχει πρόσφατα αναγνωριστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος το τοποθετεί ανάμεσα στα 100 κορυφαία πανεπιστήμια στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA) για το 2019.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ 201-300 πανεπιστημίων στην κατηγορία «Ποιοτική Εκπαίδευση» του Times Higher Education (THE) University Impact Rankings και ταυτόχρονα αποτελεί το πρώτο πανεπιστήμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει διακριθεί με την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων (QS Stars), στον τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης/εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η ετήσια ανασκόπηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου για το 2018 είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο διαδίκτυο και ομιλεί αφ’ εαυτής:

https://www.unic.ac.cy/wp-content/uploads/UNIC-Law-Year-in-Review-2018-EL.pdf

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;