Δε θα πιστεύεις πόσο είναι το ποσοστό των πολιτών που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ το ίντερνετ στην Κροατία!

Από neolaia.gr Team 27 Αυγούστου 2019

Μπορεί το διαδίκτυο να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά το ποσοστό χρήσης του στην Κροατία είναι αρκετά χαμηλό!

Μία νέα έρευνα για τη χρήση του διαδικτύου σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης έχει πολύ ενδιαφέρουσα αποτελέσματα, που μπορούσαμε να πούμε ότι δεν περιμέναμε! Από τις χώρες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο DESI 2019 είναι οι Φινλανδία, Σουηδία, Κάτω Χώρες και Δανία και, μάλιστα, είναι μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στην ψηφιοποίηση.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι το 21% του πληθυσμού της Κροατίας δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο. Αυτό το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο από το 11% στις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τον ευρωπαϊκό Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) για το 2019.

Ο DESI αποτελεί ένα σύνθετο δείκτη, που συνοψίζει τους σχετικούς δείκτες για την ψηφιακή απόδοση της Ευρώπης και παρακολουθεί την εξέλιξη των κρατών μελών της Ε.Ε. στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα. Επίσης, στον δείκτη αυτό φαίνονται και οι ανισότητες μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτύου.

Τα αποτελέσματα στην Κροατία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα έως 25 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Η χρήση του διαδικτύου είναι διαδεδομένη στους Κροάτες ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών και μόνο το 1% των Κροατών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, το 62% των Κροατών ηλικίας άνω των 65 ετών δεν έχει κάνει ποτέ χρήση του διαδικτύου.

Πραγματικά, το αποτέλεσμα αυτό είναι πολύ περίεργο και μοναδικό!

Δες ακόμα: 8 τρόποι για να κάνεις το ίντερνετ στο σπίτι σου πιο γρήγορο!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486