Ευγένιος Τριβιζάς: Κατάφερε να κερδίσει τη Disney και να πάρει το Όσκαρ παραμυθιού
Ο Ευγένιος Τριβιζάς κατάφερε να πάρει το Όσκαρ παραμυθιού και να κερδίσει τη Disney!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς παραμυθιών. Τα έργα του έχουν αφήσει ιστορία και έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά βραβεία. Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις του είναι αυτή του ηλεκτρονικού βιβλίου “Little Emily” (“Το κοτσάνι του πετροκέρασου”) που κατάφερε να κερδίσει το βραβείο καλύτερου διαδραστικού βιβλίου της χρονιάς για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα KidscreenAwards!

Το βραβείο αυτό δίνεται από τον σημαντικότερο φορέα βράβευσης παιδικού τηλεοπτικού και διαδικτυακoύ περιεχομένου στις ΗΠΑ. Μάλιστα, το ηλεκτρονικό βιβλίο του γνωστού παραμυθά κατάφερε να κερδίσει μεγαθήρια όπως η Disney με το “Story Central” και η Play Date Digital με το “My Little Pony”.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς δήλωσε για τη νίκη του στα Νέα τα εξής:

“Ακόμα και κολοσσοί με ασυναγώνιστα τεχνολογικά και πάσης φύσεως μέσα μπορεί να μην καταφέρουν να κατατροπώσουν ένα κοτσάνι πετροκέρασου.

Έχω πει συχνά ότι πηγή έμπνευσής μου είναι ακόμα και τα πιο ασήμαντα αντικείμενα, αντικείμενα που περνάνε πολλές φορές απαρατήρητα, όπως ένα καλαμάκι πορτοκαλάδας, ένα ξυλάκι παγωτού, ένα χρυσόχαρτο από σοκολατάκι, ένα καμένο σπίρτο ή ένα κοτσάνι πετροκέρασου. Από ένα κοτσάνι πετροκέρασου ξεκίνησε η ιστορία που βραβεύτηκε στο Μαϊάμι σε συνδυασμό με μια ανάμνηση του καλού μου φίλου ζωγράφου Αλέξη Κυριτσόπουλου. Η ιστορία δείχνει ότι ένα κοτσάνι πετροκέρασου είναι αρκετό για να δημιουργήσει πάλι κανείς έναν εξαφανισμένο πλανήτη.”

Ο μικρός Γιάννης στον πατέρα του Π. Ράππα, ανιμέιτορ της ψηφιακής εικονογράφησης και δημιουργό της εφαρμογής για κινητά και ταμπλέτες, όταν άκουσε την ανακοίνωση της νίκης είπε:

“Μπαμπά, νικήσατε τον Disney!”

Ενώ, ο ίδιος τόνισε:

“Διαδραστικά βιβλία κυκλοφορούν εκατομμύρια κάθε χρόνο ανά τον κόσμο και η βράβευση αυτή δείχνει ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.”

Δες ακόμα: Η ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά στο TEDxAthens 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
 0