«Βουτιά» οι βάσεις 2019 στις δημοφιλείς σχολές – Δείτε αναλυτικά!

Από neolaia.gr Team 20 Αυγούστου 2019

Μεγάλες ανατροπές στις βάσεις 2019 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια: Τι αναμένεται για τη Νομική, την Ψυχολογία, την Αρχιτεκτονική και την Ιατρική!

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Βάσεις 2019 αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη του μήνα Αυγούστου, καθορίζοντας τα μόρια εισαγωγής στις Σχολές και τα Πανεπιστήμια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μέχρι τέλος Αυγούστου, λοιπόν, λήγει οριστικά η αγωνία των υποψηφίων, καθώς θα μάθουν σε ποιες σχολές έχουν καταφέρει να περάσουν.

Μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις, ωστόσο, αναμένονται στη διαμόρφωση των φετινών βάσεων στα πανεπιστήμια, μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωση των επίμαχων αποτελεσμάτων.

Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων, αλλά και η εισαγωγή περίπου 100 νέων τμημάτων στο μηχανογραφικό δελτίο αναμένεται να φέρουν ανατροπές στη διαμόρφωση των φετινών βάσεων.

Πανελλήνιες 2019: Τα νέα τμήματα που προστίθενται στο μηχανογραφικό!

Χαρακτηριστικό είναι βέβαια το παράδειγμα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, η οποία φέτος είναι πολύ πιθανό να «πέσει» κάτω από τα 19.000 μόρια, με πιθανή διαμορφωμένη βάση εισαγωγής τα 18.950 μόρια.

Οι δημοφιλείς σχολές, επομένως, μετά την περσινή πτώση, αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο, ενώ, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς αναλυτές,«αχαρτογράφητα νερά» κρίνονται οι εκτιμήσεις των βάσεων για τα νέα τμήματα που αναμένεται να λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του έτους αυτού.

Στον φετινό ακαδημαϊκό «χάρτη», λοιπόν, άγνωστο παραμένει το πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις για το 1/4 των τμημάτων.

Δείτε αναλυτικότερα για την πτώση των βάσεων στο παρακάτω απόσπασμα:

Δείτε κι αυτό: Βάσεις 2019: Πότε θα ανακοινωθούν – Αναλυτικές εκτιμήσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486