Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών 2019: Η ημέρα που ανακαλύφθηκε η αιτία της ελονοσίας

Από neolaia.gr Team 20 Αυγούστου 2019

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών 2019 τιμάμε τον άνθρωπο που ανακάλυψε την αιτία της ελονοσίας, αλλά και ενημερωνόμαστε για τη βλαβερή συμπεριφορά των κουνουπιών.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών 2019 γιορτάζεται σήμερα, 20 Αυγούστου. Πρόκειται για μία περίεργη και μοναδική γιορτή, αλλά είναι αξιοσημείωτη για πολλούς λόγους. Αν σκεφτείς λίγο και την ιστορία των εντόμων αυτών με διάφορες ασθένειες θα καταλάβεις τον λόγο.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών, λοιπόν, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Αυγούστου με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ένωσης για τον Έλεγχο των Κουνουπιών (AMCA). Πρόκειται για μία επιστημονική οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ και στους κόλπους της περιλαμβάνει επιστήμονες από 50 χώρες του κόσμου.

Ο βασικός στόχος της Ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τη βλαβερή συμπεριφορά των κουνουπιών και των άλλων συναφών εντόμων απέναντι στον άνθρωπο. Από τη μεταφορά διαφόρων ασθενειών, μέχρι και το πώς τα κουνούπια κι άλλα τέτοια έντομα επηρεάζουν τον άνθρωπο και την υγεία του.

Η 20η Αυγούστου δεν ήταν τυχαία επιλογή. Την ημέρα αυτή, το 1897, ο Άγγλος γιατρός Ρόναλντ Ρος της Σχολής Τροπικής Ιατρικής του Λίβερπουλ ανακοίνωσε μία σημαντική ανακάλυψη, που έσωσε εκατομμύρια ζωές έκτοτε. Ποια ήταν αυτή; Η διαπίστωση ότι για τη μάστιγα της ελονοσίας ευθύνονται τα κουνούπια!

Σήμερα, έχουν γίνει γνωστές κι άλλες ασθένειες που μεταφέρουν τα κουνούπια από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οπότε, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο η σημασία της ημέρας αυτής.

Δες ακόμα: 15 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα κουνούπια φέτος το καλοκαίρι!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486