Αμβρόσιος: «Παράσημο» η ποινή για όσα είπα για τους ομοφυλόφιλους

Από neolaia.gr Team 19 Αυγούστου 2019

Μετά την παραίτηση του Αμβρόσιου από Μητροπολίτη, ο ίδιος εξακολουθεί να εμμένει στα όσα έχει πει για τους ομοφυλόφιλους, προκαλώντας για ακόμη μια φορά

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από τη θέση του στη Μητρόπολη Καλαβρύτων, ο Αμβρόσιος φαίνεται εξαιρετικά αμετανόητος, αφού, σύμφωνα με δηλώσεις του, ουδόλως έχει μετανιώσει για όσα έχει παλαιότερα πει για τους ομοφυλόφιλους, διατηρώντας ακλόνητες τις ρατσιστικές του πεποιθήσεις.

Χθες, ο πρώην Μητροπολίτης, κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του και μετά την Θεία Λειτουργία, ανέφερε πως «ζητάει συγγνώμη» αν πίκρανε κάποιους και παρόλα αυτά, σήμερα, 19 Αυγούστου και μια μέρα μετά τις δηλώσεις του περί μετάνοιας, εξακολουθεί να προκαλεί στο συγκεκριμένο ζήτημα περί ομοφυλοφιλίας.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, μιλώντας στον Ant1, ο ίδιος εξήγησε πως δεν αναφερόταν σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που ζητάω συγγνώμη, αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος και μπορεί άθελα μας να πικραίνουμε ανθρώπους, από το ποίμνιό μου ζητάω συγγνώμη, λέγοντας εάν κάπου σας ενόχλησα, ζητώ συγγνώμη, για να είμαι εντάξει με τη συνείδησή μου, δεν έχω κάτι για το οποίο έχω μετανιώσει».

Ο ίδιος στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «παράσημο», προκειμένου να περιγράψει την ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο, σχετικά με τις ομοφοβικές δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους.

Ο Αμβρόσιος, μιλώντας στον Ant1, φάνηκε να παραμένει πιστός στις θέσεις του επί του ζητήματος:

«Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας, είναι ο λόγος του Θεού και το κηρύττουμε. Αυτό λυπεί κάποιους που είναι παραβάτες»  [..] «όσοι παραβαίνουν τον νόμο αυτό, δυσαρεστούνται».

«Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν ο δούλος του Θεού εξαγγέλλει τις αλήθειες του Ευαγγελίου δεν κάνει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί».

«Παιδιά του Θεού είναι όλοι, αλλά αμαρτωλά παιδιά. Η αμαρτία μας χωρίζει από τον Θεό. Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί, όχι αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί, νερόκρασο, δεν τα ανακατώνουμε».

Όσον αφορά τον λόγο, για τον οποίο εκείνος αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του Μητροπολίτη, ανέφερε το εξής:

«Όταν σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις ζημιώνεται η εκκλησία γιατί δεν μπορείς να ανταποκριθείς στα καθήκοντά σου. Πρέπει λοιπόν να αποχωρείς από την ενεργό διακονία σου πριν σε εγκαταλείψουν οι δυνάμεις για να μπορεί να λειτουργεί σωστά η εκκλησία».

Δείτε ακόμα: Τι ώρα θα ανοίγουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486