Επαμεινώνδας Κορκονέας: Τι δήλωσε ο συνήγορός του για την αποφυλάκιση
Δείτε αναλυτικά!

Για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, πρώην Ειδικού Φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας, που άνοιξε πυρ και σκότωσε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, στις 6 Δεκέμβρη του 2008, μίλησε ο συνήγορός του, Ε. Ανδρούλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον Ανδρούλα, λοιπόν, η αποφυλάκιση του Κορκονέα σχετίζεται άμεσα με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο ίδιος υπογράμμισε τα εξής:

«Είναι 11 χρόνια μέσα στη φυλακή, έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής για αυτό και βγήκε κατευθείαν.

Όταν ένας καταδικασμένος έχει εκτίσει την ποινή είναι υποχρεωμένος ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης να τον απολύσει αμέσως».

«Θα μπορούσε κανείς να πει ότι σχετίζεται άμεσα επειδή άκουσα και σχόλια που στρέφονται κατά της δικαστικής αποφάσεως αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να πούμε ότι η απόφαση αυτή στηρίχτηκε στο νόμο.

Δεν του έβγαλε το δικαστήριο τον Κορκονέα, δεν του επέβαλλε το δικαστήριο τα 13 χρόνια κάθειρξης, τα 13 χρόνια κάθειρξης τα επέβαλε ο νόμος».

Και συνέχισε, αναφέροντας για τους νέους ποινικούς κώδικες ότι:

«Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με τον παλαιό ποινικό κώδικα προβλέπονταν στο άρθρο 299 μόνο ισόβια κάθειρξη, με τον νέο ποινικό κώδικα προβλέπετε ότι μπορεί το δικαστήριο να καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη αλλά και σε πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών δηλαδή 10 ως 15.

Ο προηγούμενος νόμος ήταν πιο αυστηρός.

Στην περίπτωση του πελάτη μου έχουμε άμεσο δόλο, αν δεν του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομού βίου τότε θα είχαμε ισόβια κάθειρξη.

Από τη στιγμή που του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό το δικαστήριο τότε μεταβάλλεται το πλαίσιο ποινής και η ισόβια κάθειρξη μετατρέπεται σε πρόσκαιρη κάθειρξη και αυτό όχι με την τωρινή νομοθετική μεταβολή αλλά και με το προισχύσαν Δίκαιο.

Ενώ με το προγενέστερο Δίκαιο θα έπρεπε να αξιολογήσει την ατομική, οικογενειακή επαγγελματική και κοινωνική συμπεριφορά του καταδικασθέντος τώρα έρχεται με το νέο νόμο και λέει ότι το μόνο που οφείλεις να αξιολογήσεις είναι η προηγούμενη σύννομη δηλαδή να μην έχει παραβιάσει το νόμο».

Τέλος, σχετικά με την απόφαση για κάθειρξη 15 και όχι 13 έτη στον Επ. Κορκονέα, ο συνήγορος τόνισε ότι:  «Αυτό θα το δούμε στο σκεπτικό, όταν καθαρογραφεί η απόφαση».

Δες ακόμα: Δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
0'
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
2'
17 - 12
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;