Μπόρις Τζόνσον: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Από neolaia.gr Team 23 Ιουλίου 2019

Νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας αναδείχθηκε ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας και νέος πρωθυπουργός της χώρας, με βάση τα αποτελέσματα της εσωκομματικής ψηφοφορίας, όπως αυτά ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου.

Ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον έχει υπάρξει δήμαρχος του Λονδίνου και Υπουργός Εξωτερικών.

Στην εσωκομματική ψηφοφορία αναμετρήθηκε στην τελική φάση της διαδικασίας με τον 52χρονο, Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος είναι νυν Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Ο Τζόνσον έχει υποσχεθεί άμεσο «διαζύγιο» Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή χωρίς συμφωνία, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 και αναμένεται να ωθήσει τη διαδικασία του Brexit, ενώ τουλάχιστον 11 υπουργοί και βουλευτές των Συντηρητικών, έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα παραιτηθούν εντός της ημέρας, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, διαφωνώντας απερίφραστα με την πολιτική του σχετικά με το Brexit.

Ο Τζόνσον εξασφάλισε τις ψήφους 92.153 μελών του Συντηρητικού Κόμματος ένανατι 46.656 ψήφων που κέρδισε ο αντίπαλός του και Υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τερέζα Μέι θα αποχωρήσει από τη Ντάουνινγκ Στριτ αυτή την Τετάρτη, αφότου μεταβεί στο παλάτι για να δει τη Βασίλισσα Ελισσάβετ, η οποία και θα διορίσει επίσημα τον Μπόρις Τζόνσον.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486