5 συμβουλές για να κάνεις τον χρόνο σύμμαχό σου στην εξεταστική!

Από neolaia.gr Team 20 Ιουνίου 2019

Αυτοί οι τρόποι θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς σωστά τον χρόνο σου στην εξεταστική!

Η εξεταστική είναι βάσανο αλλά τι να κάνουμε; Αυτά έχει η φοιτητική ζωή!

Ως φοιτητής γνωρίζεις πως η ζωή σου έχει αλλάξει συγκριτικά με το σχολείο και οι υποχρεώσεις που έχεις είναι τελείως διαφορετικές ακόμη και στο θέμα της διαχείρισης.

Η εξεταστική αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής σου που πολλές φορές θα σε χαροποιήσει και άλλες θα νιώσεις απογοητευμένος. Απλά να σου πούμε σε αυτό το σημείο πως είναι όλα στο χέρι σου. Πολλοί αγχώνονται κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων που καλούνται να απαντήσουν στην εξεταστική και θεωρούν πως δεν υπάρχει χρόνος για να απαντήσουν σε όλα.

Υπάρχουν κάποιες τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις στην εξεταστική και είναι αυτές:

1.  Κάνε τεστ στο σπίτι σου και βάλε χρονόμετρο. Προσπάθησε να βάλεις ερώτημα που είναι απλά αλλά και δύσκολα. Ο χρόνος που θα κάνεις θα μειώνεται κάθε φορά και έτσι θα αντιμετωπίσεις πολύ εύκολα εκείνη την ώρα που θα βρεθείς στην αίθουσα.

2. Μη δώσεις βάση μόνο σε ένα ερώτημα επειδή σου θυμίζει πράγματα που υπάρχουν στο μυαλό σου.

3. Κάθε ερώτημα έχει το δικό του χρόνο. Σκάναρε όλα τα ερωτήματα με μια γρήγορη ματιά και ξεκίνα με το πιο εύκολο για εσένα.

4. Άσε το ερώτημα που σε βασανίζει για το τέλος. Αν ξεκινήσεις από την αρχή με κάτι που δε θυμάσαι, θα δυσκολευτείς και θα χάσεις χρόνο.

5. Το πρόχειρο είναι καλό για την αρχή! Κατέγραψε όλες σου τις σκέψεις στο πρόχειρο και έπειτα διόρθωσε τες και απάντησε στις ερωτήσεις. Μη ξεχνάς πως ο χρόνος τρέχει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορείς να είσαι cool.

Δες ακόμα: Εξεταστική: 6 συμβουλές για να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486