Αυτά είναι τα 5 πιο σημαντικά μηνύματα που θα στείλεις στον εαυτό σου στο μέλλον
Γίνε ο αποστολέας κι ο παραλήπτης του μηνύματος που θέλεις να (υπεν)θυμίσεις στον εαυτό σου!

Αν υπάρχει κάποιος που σε γνωρίζει πραγματικά και σε ξέρει απ’ την καλή και απ’ την ανάποδη, αυτός είσαι εσύ και μόνο εσύ, ακόμα κι αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ως τώρα.

Με τους ρυθμούς της καθημερινότητας να “τρέχουν” με ταχύτητα φωτός, συμβαίνει συχνά να ξεχνάς ή να μην προλαβαίνεις να σκεφτείς για τον εαυτό σου με καθαρό μυαλό. Συχνά αμφισβητείς τις δυνατότητές σου, θεωρείς “λίγη” την προσπάθειά σου ή “κατώτερη των προσδοκιών” και κοιτάς γύρω σου, ψάχνοντας για συγκρίσεις. Φαντάζομαι πως έχεις πιάσει τον εαυτό σου να συγκρίνεται με τους άλλους και βγαίνεις εσύ χαμένος απ’ αυτή τη φαντασιακή μάχη, που παίζει το υποσυνείδητο.

Ίσως, ακόμη και να επηρεάζεσαι από όλα αυτά που ακούς καθημερινά. Το έχεις διαπιστώσει κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας: Η καθημερινότητα μας “βομβαρδίζει” με ένα σωρό μηνύματα, απαισιόδοξες ειδήσεις, έκτακτες ανακοινώσεις και κατακερματισμένες πληροφορίες, που θες ώρα για να αποκωδικοποιήσεις και να δεις με ψυχραιμία. Μη ψαρώνεις όμως, και μην επιτρέπεις σε γνώμες τρίτων να μπερδεύονται με τα δικά σου συμπεράσματα, τις δικές σου ιδέες, τα δικά σου όνειρα.

Ζούμε σε μια εποχή, όπου η “εικόνα” και η “εντύπωση” μας υπαγορεύουν πώς πρέπει να είμαστε ή να φαινόμαστε, πώς πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις ή να σκεφτόμαστε για τον εαυτό και το μέλλον μας. Αποκλείεται να μη ξέρεις τι εννοώ: Μιλάω για όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες απαιτήσεις, τις προσδοκίες, αλλά και τις “προβολές” που έκαναν ή κάνουν οι άλλοι πάνω σου, όπως ότι “Πρέπει να είσαι” αυτός ή ότι “πρέπει να γίνεις” εκείνος. Μπορεί μάλιστα να μπήκες ακόμα και στον κόπο να αναρωτηθείς τι θα μπορούσες να κάνεις, προκειμένου να ανταποκριθείς στις προσδοκίες άλλων που καμία σχέση δεν έχουν με τις δικές σου.

Τι σ’ εμποδίζει, λοιπόν, απ’ το να χαράξεις το δικό σου δρόμο και να ακολουθήσεις το πάθος σου;

Το ‘χεις προσέξει ότι ώρες ώρες είναι λες και κάτι σε “κρατάει” πίσω και βάζει εμπόδια σ’ αυτά που θες να πετύχεις; Αυτό το κάτι είναι μόνο το δικό σου εσωτερικό “σαμποτάζ”, αφού, στην πραγματικότητα, τίποτα δεν είναι πιο δυνατό απ’ τη δική σου θέληση και επιμονή.

Εσύ και μόνο εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον και τα όνειρά σου, γιατί αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο με τον δικό σου ξεχωριστό τρόπο. Επίλεξε, λοιπόν, τη δική σου ελευθερία, με τους δικούς σου όρους, επίτρεψε στον εαυτό σου να κάνει λάθη και φρόντισε να κάνεις καινούρια λάθη, όχι τα ίδια.

Και για να μη ξεχνάς ποιος είσαι και τι θες εσύ από εσένα για εσένα, μπορείς να απευθύνεις 5 σημαντικά μηνύματα στον μελλοντικό σου εαυτό, για τα οποία θα είσαι ΚΑΙ ο αποστολέας ΚΑΙ ο παραλήπτης.

Για παράδειγμα:

1. Αγαπημένε μου εαυτέ, φαντάζομαι πως δε σταμάτησες ποτέ να προσπαθείς για όσα ονειρευόσουν και ήθελες να κάνεις πράξη. Κάποτε έβλεπες στον ύπνο σου όλα εκείνα που ήθελες να πετύχεις και τα συζητούσες με φίλους και αγαπημένα σου πρόσωπα. Τώρα που βλέπεις αυτό το μήνυμα έχει περάσει κάμποσος καιρός! Τα κατάφερες τελικά;

2. Αγαπημένε μου εαυτέ, σε κάνω εικόνα να έχεις περάσει στην Ιατρική και να είσαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ! Σε βλέπω με συμφοιτητές, να διαβάζετε παρέα για τις εξεταστικές, να διοργανώνετε φεστιβάλ και πάρτι, να σκέφτεσαι τα επόμενά σου βήματα, να έχεις όλον τον κόσμο στα πόδια σου.

3. Αγαπημένε μου εαυτέ, ελπίζω να πήγες εκείνο το ταξίδι που έλεγες τόσο καιρό. Κι αν δεν ήρθε κανείς μαζί σου, ελπίζω να βρήκες το θάρρος να ταξιδέψεις μόνος σου.

4. Αγαπημένε μου εαυτέ, ελπίζω να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, έτσι ώστε να μη σιχτιρίσεις ποτέ τις Δευτέρες. Αν κατάφερες να ακολουθήσεις το πάθος σου, ελπίζω να νιώθεις περήφανος για τους κόπους και την επιμονή σου και πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτήθηκες απ’ την προσπάθεια. “Ο επιμένων νικά”, δε λένε;

5. Αγαπημένε μου εαυτέ, το καλό που σου θέλω να έμαθες να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις, όπως σου αξίζει. Μην αφήνεις κανενός τη γνώμη να καθορίζει το πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Μόνο εσύ ξέρεις πόσο σκληρά προσπάθησες για να πετύχουν τα σχέδιά σου για το μέλλον.

Αν δε θες να ξεχάσεις ποτέ τους στόχους που εσύ ο ίδιος θέτεις, τότε στείλε ένα μήνυμα στον εαυτό σου στο μέλλον μέσα από την πλατφόρμα των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς #εγώστομέλλον

Πού ξέρεις; Αυτό το μήνυμα μπορεί να είναι και το τυχερό σου, γιατί το μόνο “πρέπει” που υπάρχει, είναι το “πρέπει” που βάζεις εσύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;