Πανελλήνιες 2019: Όσα πρέπει να ξέρεις για το μηχανογραφικό!
Πανελλήνιες 2019: Δείτε ΕΔΩ όλες τις αναλυτικές πληροφορίες για το μηχανογραφικό, τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και τον αριθμό των εισακτέων ανά σχολή!

Στην τελική ευθεία έχουμε μπει πλέον για τις Πανελλήνιες 2019 του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Πάμε να κάνουμε μια σύνοψη, ωστόσο, των όσων χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι και υποψήφιες σχετικά με το μηχανογραφικό, τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό, αλλά και τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Oι αλλαγές που ήρθαν με το νέο πολυνομοσχέδιο για τις Πανελλήνιες 2019 από το Υπουργείο Παιδείας συνεπάγονται μεγάλες αλλαγές στους εν ενεργεία φοιτητές των τμημάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ που θα υποστούν τις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα, οι ρυθμίσεις προβλέπουν την ένταξη όλων των φοιτητών στα νέα πανεπιστημιακά τμήματα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις εσύ που είσαι ακόμη φοιτητής σε κάποιο από αυτά τα τμήματα είναι το εξής! Θα κληθείς από τη σχολή σου, περίπου στα μέσα Σεπτέμβρη, να καταθέσεις αίτηση για το αν θέλεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου με τον τίτλο που έχει ή αν επιθυμείς να μεταβείς στα πανεπιστημιακά τμήματα με παρακολούθηση επιπλέον μαθημάτων.

Θα σου δοθεί περιθώριο ενός εξαμήνου για να πάρεις τη τελική σου απόφαση. Επίσης, θα ισχύσει μόνο για τους φοιτητές που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τα ν + 2 έτη φοίτησης στην αντίστοιχη σχολή.

Όλοι οι υπόλοιποι, που με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019- 2020 θα έχουν υπερβεί τα ν + 2 έτη φοίτησης, θα έχουν μόνο το δικαίωμα να τελειώσουν τον κύκλο σπουδών τους, όπως, ήταν καθορισμένος πριν το νέο νομοσχέδιο. Δηλαδή, θα τελειώσουν το ΤΕΙ που σπουδάζουν, χωρίς να μπορούν να επιλέξουν να μεταβούν στο αντίστοιχο ΑΕΙ.

Και θα παίρνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών.

Για όσους δεν θα έχουν περάσει τα ν + 2 έτη που ορίζονται για την ολοκλήρωση των σπουδών και της λήψης του τίτλου σπουδών, τα επιπλέον μαθήματα θα ορίζονται από τον εκάστοτε πρόεδρο του τμήματος. Ύστερα, θα περνάνε από τη Σύγκλητο για την τελική τους έγκριση.

Εκεί θα γίνεται και η σχετική αντιστοίχηση των μαθημάτων. Δηλαδή, θα αντιστοιχίζονται τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του ΤΕΙ με αυτά του προγράμματος σπουδών του ΑΕΙ, που παίρνει τη θέση του!

Οι αλλαγές είναι σε αρκετά τμήματα, οπότε, πρέπει να ενημερωθείς για τις αντίστοιχες συγχωνεύσεις και αλλαγές!

Όσον αφορά τις αλλαγές στο μηχανογραφικό για τις Πανελλήνιες 2019, πρέπει να ξέρεις ότι πολλές σχολές ΤΕΙ γίνονται Πανεπιστήμια, αλλά και νέες σχολές έχουν αρχίσει να προστίθενται στη λίστα, από την οποία και θα κληθείς να επιλέξεις σχολές για το μηχανογραφικό σου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας και η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, έχει γνωστοποιηθεί η λίστα με ΟΛΕΣ τις αλλαγές, αλλά και τις νέες σχολές που προστίθενται για τις Πανελλήνιες 2019.

Δες αναλυτικά παρακάτω και ανά επιστημονικό πεδίο όλες τις αλλαγές και τις νέες σχολές που προστίθενται:

1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Αντικαθίσταται το παρακάτω Τμήμα του ΕΚΠΑ, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»:

και προστίθενται ως Τμήματα των Πανεπιστημίων, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»:

2. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Αντικαθίστανται τα παρακάτω Τμήματα των Πανεπιστημίων, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»:

αντικαθίστανται και τα παρακάτω Τμήματα των ΤΕΙ, υπό τον τίτλο «ΤΕΙ»:

και προστίθενται ως Τμήματα των Πανεπιστημίων, υπό τον τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»:

Επιπλέον, όσον αφορά τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, δηλαδή το πόσους και πόσες υποψήφιους θα δεχτεί η κάθε σχολή και το κάθε Πανεπιστήμιο ξεχωριστά, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την οριστική ανακοίνωση, λοιπόν, του Υπουργείου, ξέρουμε πλέον ποιος είναι ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2019 και σε πολλές σχολές υπάρχει μία αύξηση των εισακτέων.

Δες παρακάτω πως καθορίστηκε ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020:

ΑΡΙΘΜΟΣ_ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ – 22/05/2019

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι Πανελλήνιες 2019 θα αρχίσουν την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, για τα ΓΕΛ και την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Να ενημερώσουμε επίσης ότι δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι 2 Υπουργικές Αποφάσεις Φ.253/ 80503 /Α5/21-5-2019 (ΦΕΚ 1907 Β΄) και Φ.253/ 83130 /Α5/24-5-2019 (ΦΕΚ 1909 Β΄), με τις οποίες τα Τμήματα και οι Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντάχθηκαν σε 4 ή 5 επιστημονικά πεδία αντίστοιχα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων.

Δείτε παρακάτω τα 2 ΦΕΚ:

ΦΕΚ 1

ΦΕΚ 2

Δείτε ακόμα: Πανελλήνιες 2019 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;