Τα διαγνωστικά κέντρα ανακοίνωσαν επ’ αόριστον απεργία!

Από neolaia.gr Team 30 Μαΐου 2019

Σε νέες κινητοποιήσεις που θα αρχίσουν από 10 Ιουνίου θα προβούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα!

Μετά την κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 με 25 Μαΐου από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, αποφασίστηκε μία νέα απεργία. Μάλιστα, η απεργία αυτή θα ξεκινήσει από τις 10 Ιουνίου και αποφασίστηκε από το συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών σαν κύρια διαμαρτυρία τους έχουν τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους. Αυτές οι περικοπές έρχονται από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων και διαγνωστικών κέντρων αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, αποφασίστηκε επ’ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου. Η αποχή αυτή θα ολοκληρωθεί όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα βασικά αιτήματα του κλάδου αυτού είναι:

  • Κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μηδενιστεί το clawback.
  • Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας.

Δες ακόμα: Τα πιο απίστευτα facts που έχεις ακούσει ποτέ για το ανθρώπινο σώμα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486