Γιατί το TEDxLamia 2019 θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας ως PARADIGMA

Από neolaia.gr Team 23 Μαΐου 2019

Το TEDxLamia 2019 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 17 Μαρτίου, στο Βιοκλιματικό κτίριο της ΔΕΥΑ Λαμίας και κατάφερε να μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας!

Το TEDxLamia 2019, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου, στο Βιοκλιματικό κτίριο της ΔΕΥΑ Λαμίας, κατάφερε να αναδείξει την έννοια του παραδείγματος, αλλά και του αντιπαραδείγματος!

Δώδεκα μοναδικές προσωπικότητες ανθρώπων, οι οποίοι μας καθήλωσαν με τις ομιλίες τους, στόχευσαν στην έμπνευση, αλλά και τον προβληματισμό μας.

Το πλούσιο σκηνικό συνέθεσαν τα δημιουργικά και διαδραστικά workshops, ο ολοήμερος μπουφές ποτού και φαγητού, καθώς και το δυνατό after party στο τέλος της βραδιάς.

Πάμε μια βόλτα πίσω στον χρόνο!

Παρουσιάστρια της διοργάνωσης ήταν η εκθαμβωτική δημοσιογράφος Μαρία Κεφαλά.

Το πρώτο session της εκδήλωσης ξεκίνησε με τις ομιλίες του επικοινωνιολόγου, Ζαν Κοέν, της αρχιτέκτονος, Ελίνας Δάλλα και του ιστορικού Τέχνης, Μάνου Στεφανίδη.

Ακολούθησε το πρώτο διάλειμμα, όπου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σύντομο γεύμα, καθώς και να πάρουν μέρος στα πρώτα workshops.

Στο δεύτερο session, μας προβλημάτισαν με τις ομιλίες τους ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Μαύρος, ο Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, Θεοφάνης Μαλκίδης και η Δρ. Πολιτικής Έρευνας και Καινοτομίας, Έφη Αμανατίδου.

Με τη λήξη του, ακολούθησε το μεγαλύτερο διάλειμμα, όπου στον προαύλιο χώρο η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας περίμενε το κοινό για μια παράσταση έκπληξη.

Στο τρίτο session ανέδειξαν το παράδειγμα, μέσα από τη σημασία της καταγωγής, του βιώματος και της θέλησης για προσφορά, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, ο γνωστός ηθοποιός Άγγελος Παπαδημητρίου και ο δημιουργός της διαδικτυακής πλατφόρμας SafeRefugees.info, Χριστόφορος Κωνσταντόπουλος.

Το τέταρτο και τελευταίο session προκάλεσε έντονα συναισθήματα και βαθιά συγκίνηση σε όλους. Το παράδειγμα της αποτυχίας και οι νέες πρακτικές της τεχνητής νοημοσύνης έθιξαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θάνος Κακαρούντας και ο ερευνητής, Σωτήρης Τασουλής. Από την άλλη, η αφορμή ενός δυνατού αντιπαραδείγματος από τον πρώην παραβατικό, Ρόκας Μπαλμπιέρις , μας γέμισε ελπιδοφόρα μηνύματα ζωής.

Τον κύκλο των ομιλιών του TEDxLamia 2019 έκλεισε το καθηλωτικό performance της Δήμητρας Κοντοβά και της Εύης Χαμπλά, που παρουσίασαν το χορευτικό «camino». Πρόκειται για μια χορευτική προσέγγιση της συνεχούς επαφής δύο ανθρώπων που συνυπάρχουν σε κοινή πορεία, με την υποστήριξη της πλατφόρμας συμπεριληπτικού χορού KYMA Project.

Μάθετε περισσότερα για τους ομιλητές εδώ!

Δες τις ομιλίες του TEDxLamia 2019 εδώ και κάνε Subscribe για να μη χάνεις στιγμή!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλά διαδραστικά workshops και να μάθουν, να συγκινηθούν, να ψυχαγωγηθούν και να χαλαρώσουν.

Κι επειδή TEDx χωρίς δυνατό party δε γίνεται, το καλύτερο το κρατούσαμε για το τέλος. Αρκετή μουσική, χορός και κρύες μπύρες.

Ραντεβού του χρόνου!

Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι στα social media και στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι για όλες τις δράσεις του TEDxLamia.

Facebook
Instagram
Twitter
HUB

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ