Αλλαγές φέρνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο νέο νομοσχέδιο – Δες αναλυτικά!

Από neolaia.gr Team 14 Μαΐου 2019

Το νέο νομοσχέδιο φέρνει αρκετές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη Super League!

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην super league με νέο νομοσχέδιο που υπερψήφισε τη Δευτέρα η Ολομέλεια της Βουλής! Μάλιστα, πρόκειται για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Οι αλλαγές αυτές θα φέρουν μία νέα εποχή για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο, καθώς θα υπάρχουν λιγότερες ομάδες στην κάθε κατηγορία και με εξασφαλισμένα αυξημένα έσοδα για την δεύτερη κατηγορία, την υπό σύσταση ακόμη Super League 2.

Με τη νέα τροπολογία, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019 – 2020 θα είναι τρία:

  1. Super League με 14 ομάδες
  2. Super League 2 με 12 ή 14 ομάδες
  3. Football League με 14 ομάδες

Τα δύο πρωταθλήματα της Super League 2 και του Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός θα αναλαμβάνει, επίσης, και την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο!

Επιπλέον, τα δύο πρωταθλήματα θα έχουν κοινό Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα μέλη της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League. Ενώ, ο πρόεδρος και ο αντιπροέδρος του συμβουλίου αυτού θα είναι από τη Super League 2.

Τέλος, αυτό που μένει να αποφασιστεί είναι το πώς θα διεξάγονται τα πρωταθλήματα αυτά. Δηλαδή, αν θα υπάρχουν πλέι οφ – πλέι άουτ ή κάποιος άλλος, διαφορετικός γύρος. Αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στον Μάιο!

Δες ακόμα: Κύπελλο Ελλάδος: Ο ΠΑΟΚ κατακτάει το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486