Τέσσερις φορές ισόβια είναι τελικά η ποινή του Κώστα Πάσσαρη!
Σε 71 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Κώστας Πάσσαρης για τις 4 δολοφονίες που διέπραξε!

Λίγο πριν την οριστική παραγραφή των εγκλημάτων του Κώστα Πάσσαρη κι ενώ ο ίδιος παραμένει έγκλειστος σε φυλακές της Ρουμανίας, ξεκίνησε η δίκη του ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, μετά από 3 αναβολές. Ο 44χρονος εγκληματίας, δε βρισκόταν πια εκεί.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση Πάσσαρη έχει απασχολήσει πολύ την ελληνική κοινωνία, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν από τους πιο περιβόητους κακοποιούς των τελευταίων χρόνων. Όπως ξέρουμε άλλωστε, οι οικογένειες των θυμάτων του, περιμένουν εδώ και 18 χρόνια τη στιγμή που θα βρουν επιτέλους τη δικαίωση που αναζητούν για τους ανθρώπους που έχασαν, κατά τη διάρκεια των ενεργειών του.

Ο Κώστας Πάσσαρης, λοιπόν, κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου, αλλά και για τον τραυματισμό του Ανδρέα Φυσέκη το 2001, σωφρονιστικού υπαλλήλου, που εργαζόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας.

Ο Πάσσαρης τότε, προφασιζόμενος ασθένεια, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Νοσοκομείο, από όπου και δραπέτευσε, ενώ ακόμα και σήμερα δε μας είναι γνωστό το πως βρέθηκε στα χέρια του αυτό το όπλο, το οποίο ο ίδιος χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τους αστυνομικούς του τμήματος Μεταγωγών.

Όσον αφορά τη δίκη του, στην οποία δεν ήταν παρών, καθώς βρίσκεται ακόμα στη Ρουμανία, εκείνος καταδικάστηκε ομόφωνα τελικά σε 71 χρόνια φυλάκισης, μετά από απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, το Δικαστήριο επέβαλε στον Πάσσαρη ισόβια για κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες που είχε διαπράξει και 13 χρόνια για κάθε μία από τις συνολικά 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Του επιβλήθηκε επίσης η ποινή 10 ετών φυλάκισης για αρπαγή, 10 χρόνια για κάθε μία από τις συνολικά 3 ληστείες που διέπραξε και πέντε χρόνια για διακεκριμένη κλοπή.

Ωστόσο, το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, έκρινε το διαβόητο Κώστα Πάσσαρη αθώο για την υπόθεση ληστείας με έναν νεκρό υπάλληλο της ΔΕΗ στο Περιστέρι, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, για μια ληστεία και για μια κλοπή.

Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται», ενώ η πολιτική αγωγή τον παρομοίωσε με τον 35χρονο serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά, καθώς, παρότι προσποιείται ότι έχει μετανιώσει, στην πραγματικότητα πρόκειται για το «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία της Ελλάδας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;