7 απίστευτες ιστορίες για διάσημα βιβλία που δεν ήξερες!

Από neolaia.gr Team 20 Απριλίου 2019

Οι ιστορίες πίσω από διάσημα βιβλία που δε γνώριζες!

Τα βιβλία είναι από τα λίγα μέσα που σε ταξιδεύουν. Μπορείς να χαθείς με τις ώρες μέσα στις σελίδες τους και να ζήσεις με τους ήρωες που σου παρουσιάζει και τις καταστάσεις που ζουν.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει να μάθεις κάποιες άγνωστες ιστορίες για διάσημα βιβλία που μπορεί να μην ήξερες! Γεγονότα που έγιναν και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια.

Τι λες, λοιπόν, πάμε να δούμε κάποια άγνωστα πράγματα για διάσημα βιβλία;

1. Η J. K. Rowling είχε ολοκληρώσει τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου του Harry Potter από το 1995. Ο υπεύθυνος, όμως, για να πουλήσει το βιβλίο το πήγε σε 12 διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους και όλοι το απέρριψαν.

2. Όταν βρήκε τελικά σπίτι το βιβλίο, οι εκδότες είπαν στην Rowling να βρει και άλλη μία δουλειά γιατί δε θα έχει καθόλου επιτυχία! Τη συνέχεια την ξέρεις.

3. Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλειπε σε διακοπές όταν εκδόθηκε το βιβλίο του «Οι Άθλιοι». Επειδή, όμως, ήθελε να μάθει την αντίδραση του κοινού σε αυτό έστειλε ένα τηλεγράφημα στους εκδότες του. Τους έστειλε ένα απλό «;» (ερωτηματικό). Και αυτοί του απάντησαν με ένα «!» (θαυμαστικό)! Αποτελεί και το μικρότερο τηλεγράφημα στην ιστορία.

4. Ο Ian Fleming, ο άνθρωπος που έστειλε τη σειρά βιβλίων του James Bond, στην αρχή σκέφτηκε να τον κάνει ορνιθολόγο! Αλλά του φάνηκε πολύ βαρετό και το άλλαξε σε πράκτορα. Ευτυχώς!

5. Ο Αλαντίν στο βιβλίο Χίλιες και Μία Νύχτες είναι στην πραγματικότητα Κινέζος και ζει στους δρόμους της Κίνας!

6. Η Jane Austen έγραψε το πρώτο της βιβλίο, Περηφάνια και Προκατάληψη, μόλις ήταν 21 ετών! Όμως, οι εκδότες δεν δέχονταν να το εκδώσουν για 15 χρόνια. Μετά την επιτυχία που γνώρισε το βιβλίο, Λογική και Ευαισθησία, μπόρεσε η Austen να κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο.

7. Κι όμως, οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, με 5,3 εκατομμύρια αντίτυπα!

Δες ακόμα: 5 διάσημοι συγγραφείς και τα βιβλία που τους ενέπνευσαν!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486