14 ψυχολογικά facts που αποκαλύπτουν τη
Η ανθρώπινη ψυχολογία είναι πολύπλοκη!

Η ανθρώπινη ψυχολογία είναι ένας τεράστιος και πολύ σημαντικός τομέας, για τον οποίο ενδεχομένως δε γνωρίζουμε και πάρα πολλά. Οι επιστήμονες, ωστόσο, έχουν ασχοληθεί αρκετά με τις παραμέτρους της ψυχολογίας, όμως, σε ένα βαθμό, τα ενδόμυχα ενός ανθρώπου, εξακολουθούν να αποτελούν ένα περίπλοκο και αρκετά σύνθετο ζήτημα.

Τα παρακάτω ψυχολογικά facts μας αποκαλύπτουν κάποιες πολύ σοβαρές πτυχές της ανθρώπινης ψυχολογίας, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στο δυσπρόσιτο κόσμο του ασυνειδήτου.

1.  Ο μέσος μαθητής του 21ου αιώνα έχει τον ίδιο βαθμό ανησυχίας και άγχους με έναν ασθενή ψυχιατρικού ιδρύματος στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

2. Χρειάζεσαι μόνο 3 ώρες για να πείσεις κάποιον ότι έχει διαπράξει φόνο.

Σύμφωνα με έρευνες, αν ένας ερευνητής γνωρίζει κάποιες λεπτομέρειες για τη ζωή ενός ατόμου, τότε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας τους, προσθέτοντας αρκετές ψεύτικες ιδέες και χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές, μπορεί να “επαναγράψει” τη μνήμη του, κάνοντάς τον να πιστέψει ότι έχει διαπράξει φόνο στο παρελθόν.

3. Αν θες να βρεις την αγάπη, πάρε μαζί σου ένα σκύλο στο επόμενο ραντεβού, καθώς οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια είναι ελκυστικοί και φαίνονται στους άλλους πολύ πιο έμπιστοι.

4. Το αγαπημένο σου τραγούδι είναι συνήθως αυτό που έχεις συνδέσει με έναν άνθρωπο ή  με ένα πολύ σημαντικό γεγονός στη ζωή σου.

5. Κι όμως, μερικοί άνθρωποι φοβούνται την ευτυχία και δεν μπορούν να τη διαχειριστούν. Για αυτό και αναμένουν, σε υποσυνείδητο επίπεδο πάντα, να τους συμβεί κάτι κακό, παρά καλό.

6. Ο πανικός που πιάνει έναν άνθρωπο όταν συνειδητοποιεί ότι έχασε το κινητό του είναι παρόμοιος με τον πανικό που αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

Που φτάσαμε!

7. Το να κρατάς ημερολόγιo μπορεί να βελτιώσει τη σωματική σου υγεία, γιατί σημειώνεις συναισθήματα και σκέψεις και αργότερα αναλύεις κάποιες καταστάσεις.

8. Για να είσαι δημιουργικός, δεν χρειάζεται να έχεις καλές ιδέες, αλλά πολλές ιδέες.

9. Ένας περίπατος 20 λεπτών στο πάρκο μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

10. Για να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σου, ρώτα αρχικά τον εαυτό σου: “Θα το κάνω αυτό;”

11. Η μουσική που παίζει στο background ενδέχεται μειώνει τη δημιουργικότητά σου, γιατί σε αποσπά και σε κουράζει (ιδιαίτερα όσο δουλεύεις).

12. Για να απομνημονεύσεις κάτι, καλύτερα να το σχεδιάσεις, παρά να το γράψεις.

13. Όταν κερδίζει η αγαπημένη σου ομάδα (ποδόσφαιρο-μπάσκετ ή οτιδήποτε άλλο), βελτιώνεται η αυτοεκτίμησή σου.

14. Το να έχεις Plan b ενδέχεται να μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας σου.

Δες ακόμα: Οι 10 «κανόνες» της ευτυχίας, σύμφωνα με ένα διάσημο ψυχίατρο της εποχής μας!

10 καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι έχεις αρχίσει να βρίσκεις τον εαυτό σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 2