Φοιτητικές εκλογές 2019:
Δείτε τι μας είπε ο Τηλέμαχος για τις φοιτητικές εκλογές 2019!

Ο Τηλέμαχος, φοιτητής Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του σχήματος BLOCO, μας μίλησε για τις φοιτητικές εκλογές 2019.

Συνέντευξη: Κοραλία Ξεπαπαδέα

Πώς σου φαίνεται η προσέλευση μέχρι στιγμής;

Η προσέλευση είναι πολύ χαμηλή… Αυτό νομίζω οφείλεται και στο γεγονός ότι οι εκλογές δεν ήταν σίγουρες, γιατί η ΔΑΠ έκανε νερά, αν θα είναι αν δε θα είναι, ήθελε να μπει με τους δικούς της όρους… Νομίζω όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ευθύνη για το γεγονός ότι εξευτέλισαν αυτή τη διαδικασία, παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος θα έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Γιατί πρέπει οι φοιτητές να ψηφίσουν BLOCO;

Γιατί είναι μια δύναμη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που παλεύει για να αλλάξει την κατάσταση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Καλώς ή κακώς, τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι ευχάριστα… Το φοιτητικό κίνημα έχει αδρανοποιηθεί, σχεδόν δεν υπάρχει, οπότε το BLOCO είναι μια νέα δύναμη που θέλει να αλλάξει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στις φοιτητικές εκλογές 2019;

Ότι η αποχή δεν είναι λύση, η αποχή είναι ενοχή, είναι ότι αφήνουμε μια κατάσταση να συνεχίζει να υπάρχει και γι’ αυτό το λόγο, καλούμε όλους τους φοιτητές να έρθουν να ψηφίσουν.

Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό διακύβευμα στις φετινές εκλογές;

Το διακύβευμα νομίζω είναι να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή, τίποτα άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Να μην επιβεβαιωθεί η ΔΑΠ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σου μιλάνε για ιδιωτικά πανεπιστήμια και ότι δεν έχει κανένα νόημα το φοιτητικό κίνημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
39 - 30
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;