Φοιτητικές εκλογές 2019:
Δείτε τι μας είπε για τις Φοιτητικές εκλογές 2019!

Η Γεωργία, φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και υποψήφια με την Πασπουδαστική, μας μίλησε για τις φοιτητικές εκλογές 2019.

Συνέντευξη: Κοραλία Ξεπαπαδέα

Πώς σου φαίνεται η προσέλευση μέχρι στιγμής;

Η προσέλευση μέχρι στιγμής φαίνεται ελαφρώς ανεβασμένη, βέβαια ακόμα είναι νωρίς, θα το δούμε και στη συνέχεια.

Φαίνεται ότι το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας τόσες κάλπες φέτος, έχει ανεβάσει συνολικά και την προσέλευση και στις φοιτητικές.

Γιατί να ψηφίσουν οι φοιτητές το σχήμα σας, την Πανσπουδαστική;

Γιατί είμαστε η μόνη δύναμη εδώ μέσα, που είμαστε ειλικρινής, που δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, που λέμε ότι το Πανεπιστήμιό μας μπορεί να γίνει καλύτερο. Να έχει έναν σύλλογο αγωνιστικό, που να είναι στήριγμα του φοιτητή. Που διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες μας. Που μάχεται για επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Που μαχόμαστε καθημερινά εδώ μέσα, για να έχουμε αξιοπρεπείς όρους σπουδών, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.

Και γι’ αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους. Και για να διώξουμε τη σαπίλα των άλλων παρατάξεων, εμείς καλούμε έναν νέο να στηρίξει την Πανσπουδαστική.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στις φετινές εκλογές;

Εμείς αυτό που επιδιώκουμε, είναι να δείξουμε ότι αυτή η πρώτη κάλπη της νεολαίας, γιατί οι φοιτητικές εκλογές είναι η πρώτη μαζική κάλπη της νεολαίας, θα στείλει ένα μήνυμα αγωνιστικό ότι τόσα πολλά παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά στις εκλογές, θα έχουν μία ψήφο “κόκκινη” κι αγωνιστική. Πώς δε θα συμβιβαστούν με μία από τα ίδια. Ότι διεκδικούν το καλύτερο για τις σπουδές και τη ζωή τους κι ότι δεν ανέχονται την πολιτική της κυβέρνησης και των λοιπών αστικών υποομάδων.

Στις φοιτητικές εκλογές 2019, υπάρχει κάποιο ξεχωριστό διακύβευμα;

Νομίζω ότι επειδή είναι γενικά μια χρονιά πολλαπλών εκλογικών μαχών, έχει πολύ μεγάλη αξία να ανέβει η συμμετοχή. Να δείξουμε και οι φοιτητές ότι δεν ανεχόμαστε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς, αλλά ερχόμαστε να ψηφίσουμε.

Γιατί καλώς ή κακώς την αποχή την έχουμε δοκιμάσει και δεν εμπόδισε κανένα νομοσχέδιο στην ανώτατη εκπαίδευση να περάσει. Δεν εμπόδισε την υποχρηματοδότηση στις σχολές μας. Δεν εμπόδισε κανέναν. Και οι φοιτητές έχουν μία φωνή, ένα ψηφοδέλτιο να ψηφίσουν ΠΚΣ στις εκλογές

Δείτε επίσης: Φοιτητικές εκλογές 2019: Αποτελέσματα – Liveblogging (Συνεχής Ενημέρωση)!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;