Φοιτητική ζωή: Τι να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου για να πετύχεις στη σχολή;
Αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει για τη σχολή σου, τότε θα πρέπει να αλλάξεις αυτά τα πράγματα στη φοιτητική ζωή σου!

Η φοιτητική ζωή σου είναι συνδεδεμένη πλήρως με τη σχολή που έχεις επιλέξει. Ο κύριος στόχος σου είναι να τελειώσεις τη σχολή σου, να πάρεις το πτυχίο σου και να συνεχίσεις να κυνηγάς το όνειρό σου.

Άλλα, όπως, και κάθε νέος φοιτητής κάνεις κάποια λάθη που δε σου επιτρέπουν να τελειώσεις στον χρόνο σου με τη σχολή σου!

Όλοι τα έχουμε κάνει, αλλά καλό είναι να τα αποφύγεις.

1. Δε διαβάζεις μέσα στο εξάμηνο

Θα πρέπει, τουλάχιστον, μία φορά την εβδομάδα να βλέπεις τι έχεις διδαχθεί στα διάφορα μαθήματα. Να έχεις μία επαφή με την ύλη και το θέμα του κάθε μαθήματος, γιατί στην εξεταστική θα βρεθείς απέναντι σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και μαθημάτων που δε θα ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις.

2. Δεν πηγαίνεις στις διαλέξεις

Δε γίνεται όλοι οι καθηγητές να έχουν την ίδια μεταδοτικότητα και να κάνουν το μάθημά τους ενδιαφέρον. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, όμως, είναι ότι οι διαλέξεις σε βοηθάνε να ακολουθείς το μάθημα και να μη χάνεις επαφή μαζί του. Με την παρακολούθηση κάτι θα σου κάνει εντύπωση και θα σου αποτυπωθεί στο μυαλό σου. Επίσης, θα δεις σε ποια πράγματα επικεντρώνεται ο καθηγητής, για να δώσεις μεγαλύτερη βάση στο τέλος.

3. Δεν κρατάς σημειώσεις

Οι σημειώσεις θα σε βοηθήσουν να δεις ποια κομμάτια της ύλης έχει περάσει απλά ο καθηγητής και σε ποια έχει εμβαθύνει περισσότερο. Έτσι θα ξέρεις και που να επικεντρωθείς όταν έρθει η εξεταστική.

4. Διαβάζεις όλο το βιβλίο

Το να διαβάζεις όλο το βιβλίο σε κάθε μάθημα δε θα σε βοηθήσει. Σε μερικά, ίσως, να πρέπει να το κάνεις. Στα περισσότερα, όμως, καλύτερα είναι να διαβάζεις το βιβλίο σύμφωνα με τις διαφάνειες που θα βρεις, ή τις σημειώσεις που έχεις κρατήσει από τα μαθήματα.

5. Δεν κοιτάς παλιά θέματα

Μετά το πρώτο πέρασμα της ύλης, καλό θα ήταν να ρίξεις και μία ματιά σε παλιά θέματα. Στις διάφορες σελίδες της σχολής θα βρεις αρκετά. Έτσι, θα δεις με ποιον τρόπο πρέπει να διαβάσεις στην επανάληψή σου, αλλά και τι παράξενο μπορεί να ζητάει ο κάθε καθηγητής. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι προετοιμασμένος για όλα!

6. Διαβάζεις μόνος σου

Πολλές φορές το να διαβάζεις με άλλους σε κάνει να μαθαίνεις κάποια πράγματα καλύτερα. Θα κάνετε ερωτήσεις ο ένας στον άλλον, αλλά και θα λύνεται τις απορίες που σας έχουν δημιουργηθεί!

Δες ακόμα: Φοιτητική ζωή: Οι βασικές διαφορές της σχολής και του σχολείου!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;