Γιατί οι νέοι σταμάτησαν να κάνουν σεξ;

Από neolaia.gr Team 1 Απριλίου 2019

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Washington Post δείχνει ανησυχητικά συμπεράσματα για τη σεξουαλική ζωή των νέων!

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Washington Post έρχεται να αλλάξει λίγο τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία για το σεξ. Μάλιστα, τα στοιχεία της έρευνας αυτής είναι άκρως ανησυχητικά.

Το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών!

Η εφημερίδα, αναλύει τα δεδομένα που συγκέντρωσε το ινστιτούτο General Social Survey και διαπιστώνει ότι το ποσοστό των νέων 18- 29 ετών που δήλωσαν ότι πέρυσι δεν έκαναν καθόλου σεξ έφτασε το 23%. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό! Σχεδόν, ένας στους τέσσερις.

Το ίδιο ποσοστό ήταν στο 8% το 2008 και στο 14% το 1989!

Η έρευνα το ανέλυσε και περισσότερο, διαχωρίζοντας τα δύο φύλα!

Οι άνδρες, με ποσοστό 28%, που πρόκειται για αριθμό τριπλάσιο από αυτόν του 2008, πλήττονται περισσότερο από αυτήν την ερωτική αδράνεια.

Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο δραστήριες. Με μόνο το 18% να δηλώνει ότι δεν είχε καμία ερωτική επαφή μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Συγκριτικά, οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ πιο δραστήριες:

  • στις ηλικίες 30- 39 ετών μόνο το 7%
  • στην ηλικιακή ομάδα 50- 59 ετών το 13%

Σύμφωνα με την ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, Τζιν Τουίντζι, ολοένα και περισσότεροι νέοι δεν έχουν σύντροφο και αυτό μπορεί να είναι μία εξήγηση του συγκεκριμένου φαινομένου. Η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας οφείλεται, επίσης, και στη γήρανση του πληθυσμού.

Οι Αμερικανοί άνω των 60 ετών είναι πλέον το 26% του πληθυσμού. Ένα σημαντικά αυξημένο ποσοστό από το 18% που ήταν το 1996!

Όμως, μετά τα 60, το ποσοστό σεξουαλικής αδράνειας φτάνει το 50%, κάτι που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων, τόσο αυξάνεται και το ποσοστό της σεξουαλικής αδράνειας επί του συνολικού πληθυσμού.

Ακόμη και στους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες, το ποσοστό εκείνων που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώθηκε στο 39%, από 51% που ήταν το 1996, κάτι που η συγκεκριμένη ψυχολόγος αποδίδει κυρίως στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα δηλώνει:

«Σήμερα, στις 10 το βράδυ, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για να κάνει κανείς σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν.»

Δες επίσης: Μήπως τελικά δεν ταιριάζετε καθόλου στο σεξ;