7 γαλλικές ταινίες που αξίζει να δεις κάποια στιγμή

Από Κοραλία Ξεπαπαδέα 16 Μαρτίου 2019

Για όσους αγαπούν το γαλλικό σινεμά ή θέλουν να το αγαπήσουν!

O γαλλικές ταινίες διατηρούσαν ανέκαθεν σταθερό το γόητρό τους μέσα στο πλήθος των ευρωπαϊκών παραγωγών, κερδίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ και καταφέρνοντας παράλληλα να σταθούν επάξια απέναντι στις μεγάλες παραγωγές και τα block busters του Χόλιγουντ.

Ωστόσο, παρότι πολύς κόσμος εξακολουθεί να ταυτίζει τον γαλλικό κινηματογράφο με την «ψευτοκουλτούρα», η πραγματικότητα πολλών ταινιών διαψεύδει το επικρατές επιχείρημα.

Το γαλλικό σινεμά μας έχει χαρίσει πάμπολλες ταινίες, ανάμεσά τους φαρσοκωμωδίες, λυρικά μελοδράματα, αλλά και ταινίες που καθιερώθηκαν ως «κλασικές», όπως η Amelie, οι Intouchables και το La vie d’Adèle, οι οποίες μας έρχονται απευθείας στο μυαλό, όταν ακούμε τη λέξη «γαλλικό σινεμά».

Εκτός από αυτές, όμως, υπάρχουν κι ένα σωρό άλλες ταινίες, που αξίζει να δεις και αποκλείεται να μην τις απολαύσεις.

1. La Belle Du Jour (1967)

«Η Ωραία της Ημέρας» είναι μια κλασική ψυχαναλυτική ταινία του «πατέρα» του κινηματογραφικού υπερρεαλισμού, Luis Bunuel, η οποία υπήρξε σωστό σκάνδαλο για την εποχή της.

Η ιστορία παρακολουθεί την τακτοποιημένη αστική ζωή της Σεβερίν, μιας πανέμορφης, αλλά ψυχρής ερωτικής συζύγου ενός γιατρού, η οποία, παρά την οικονομική άνεση που της εξασφαλίζει η καριέρα του άντρα της, πηγαίνει οικειοθελώς σε έναν οίκο ανοχής και τελικά αποφασίσει να γίνει πόρνη πολυτελείας, με το ψευδώνυμο η «Ωραία της Ημέρας».

Η ταινία αυτή του Μπουνιουέλ σηματοδοτεί ακόμη μια «επίθεση» στα αστικά ερωτικά πάθη και την καταπιεσμένη σεξουαλική φαντασία όσων συμμετέχουν στο υποκριτικό «παιχνίδι» της καλής κοινωνίας.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486