Γιατί έπεσε το Facebook για 10 ολόκληρες ώρες;
Την Τετάρτη το Facebook είχε πέσει για αρκετές ώρες προκαλώντας πολλά προβλήματα στους χρήστες του παγκοσμίως!

Νομίζω ότι και εσύ κατάλαβες χτες, εκεί γύρω στις 18:00 ότι το Facebook είχε κάποια προβλήματα. Δεν μπορούσες να σχολιάσεις, δεν μπορούσες να ανεβάσεις περιεχόμενο! Δεν ήσουν ο μόνος που αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα.

Αρκετοί χρήστες του Facebook, αλλά και των θυγατρικών του instagram και WhatsApp σε όλο σχεδόν τον κόσμο αντιμετώπισαν για περισσότερες από δέκα ώρες δυσκολία πρόσβασης και λειτουργίας των εφαρμογών αυτών. Άλλοι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους και άλλοι δεν μπορούσαν να κάνουν ένα post ή να μιλήσουν στο messenger!

Έτσι και όλοι, χρήστες και η ίδια η εφαρμογή, στράφηκαν στο twitter για να δουν τι έχει συμβεί ακριβώς!

Μέσω μηνύματος στο twitter το facebook αναγνώρισε το πρόβλημα και δήλωσε στους δισεκατομμύρια χρήστες του σε όλον τον κόσμο ότι εργάζεται για τη λύση του. Χωρίς, όμως να δώσει κάποια εξήγηση για την αιτία του προβλήματος αυτού!

Το μόνο που ξεκαθάρισε πάντως ήταν ότι δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ!

Ένα παρόμοιο μήνυμα αναρτήθηκε και στη σελίδα του instagram στο twitter!

Πάντως όσο γρήγορα και να προσπάθησαν να επιδιορθώσουν τις “ζημιές” που είχαν γίνει, το πρόβλημα έχει θεωρηθεί ως το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του.

Την τελευταία φορά, μάλιστα, που είχε “πέσει” σε τέτοιο επίπεδο η εφαρμογή, ήταν το 2008, όταν είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι το σημερινό αστρονομικό ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως!

Τα προβλήματα ήταν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς, το Γαλλικό και το BBC.

Αντίστοιχα προβλήματα μικρότερης κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο. Τότε είχαν αποδοθεί σε “ζητήματα του δικτύου” το πρώτο και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή το δεύτερο.

Δες ακόμα: Έπεσε το Facebook!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;