13 εφευρέσεις που αφορούν τα μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα της καθημερινότητας!

Από neolaia.gr Team 9 Μαρτίου 2019

Όταν ο άνθρωπος προνοεί!

Πριν από 10-15 χρόνια, δε θα μπορούσαμε ούτε να διανοηθούμε ότι κάποια στιγμή θα μας δινόταν η δυνατότητα να μεταφέρουμε ιατρικές πληροφορίες σε ένα βραχιόλι και να έχουμε πρόσβαση σε αυτό ανά πάσα στιγμή!

Ορίστε, όμως που σήμερα, αυτά τα βραχιόλια έχουν φανεί εξαιρετικά χρήσιμα για ανθρώπους που πάσχουν από έντονες διαταραχές μνήμης.

Σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και την επιστημονική σκέψη, ένα σωρό πράγματα που πριν χρόνια αποτελούσαν άπιαστη και οριακά ασύλληπτη ιδέα, σήμερα πωλούνται στα μαγαζιά και ο καθένας μας μπορεί να τα αναζητήσει, αν χρειαστεί.

Και επειδή, λοιπόν, κάποιες τεχνολογίες κάνουν καλύτερη τη ζωή μας, αποφασίσαμε να σου παρουσιάσουμε κάποιες κορυφαίες εφευρέσεις, μέσα από 13 εκπληκτικές φωτογραφίες.

Δες παρακάτω ποιες είναι:

1. Χώρος παραμονής για τα σκυλιά, όσο οι ιδιοκτήτες τους ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ, στην Κοπεγχάγη.

2. Φορτίζοντας τα παπούτσια σου στον καναπέ. Το μέλλον είναι ένα περίεργο μέρος…

3. Για να ξέρεις πόσος χυμός έχει μείνει στο κουτί.

4. Ο μπλε φωτισμός στις δημόσιες τουαλέτες εφευρέθηκε για να αποτρέπει τους χρήστες ναρκωτικών από το να βρίσκουν φλέβα για να χτυπούν ενέσεις.

5. 3-D τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπερηχογράφημα, προκειμένου να επιταχύνει το χρόνο επούλωσης των σπασμένων οστών, κατά περίπου 40%.

6. Ανακυκλώσιμα κουτάκια νερού, που αντικαθιστούν μεγάλη ποσότητα πλαστικού που πετάγεται.

7. Σκάλες, φιλικές για αναπηρικά καροτσάκια στις Βρυξέλλες. Μπράβο τους!

8. Πιο κατατοπιστικός χάρτης δεν υπάρχει!

9. Σε ένα γαλλικό σούπερ μάρκετ, μόνο ο διάδρομος με τα κρασιά είχε ξύλινο πάτωμα, έτσι ώστε τα μπουκάλια να έχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν αν πέσουν.

10. Στην Κοπεγχάγη υπάρχει ειδικό πάρκο για να κάνουν ποδήλατο τα παιδιά, έτσι ώστε να εξασκούν την ποδηλασία στην πόλη και να μάθουν τους κανόνες πριν βγουν στο δρόμο. (Σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς εδώ!)

11. Αυτόματος πωλητής σε Πανεπιστήμιο που έχει από από σερβιέτες μέχρι power bank.

12. Kλιματιζόμενο σπίτι σκύλων έξω από ένα μπαρ στο Ferndale, στο Michigan.

13. Ειδικά διαμορφωμένο βραχιόλι για άτομα με αλτσχάιμερ στην Ισπανία. Ο κώδικας QR εμφανίζει τις ιατρικές πληροφορίες του ιδιοκτήτη του και τα στοιχεία επικοινωνίας των συγγενών του, σε περίπτωση που χαθεί και δεν αναγνωρίζει το περιβάλλον γύρω του.

Δες ακόμα: Εφευρέσεις του παρελθόντος που θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486