Έρευνα: Οι χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα από τις ακριβότερες στης Ε.Ε.!
Νέα έρευνα στην Ε.Ε. έδειξε ότι οι χρεώσεις στα κινητά στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη!

Μία νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίζει, για ακόμα μία χρονιά, την Ελλάδα να είναι σημαντικά ακριβότερη έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου σε ότι αφορά τις χρεώσεις των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Και κάτι τέτοιο το βλέπεις και στον μηνιαίο λογαριασμό σου.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε χθες και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Empirica σημειώνει ότι, η Ελλάδα εμφανίζεται να είναι ακριβότερη σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο από 4% (στα προγράμματα για 500 MB) έως και 86% (στα προγράμματα για 10 GB).

Μάλιστα, στην κατηγορία των 5 GB, η χώρα μας εμφανίζεται να είναι ακριβότερη κατά 64% σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, στα 20 GB κατά 60%, στην κατηγορία του 1 GB κατά 29% και στην κατηγορία των 2 GB κατά 6%.

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειωθεί πως στη διαμόρφωση των τιμών που αφορούν τις χρεώσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνεται η φορολογία, η οποία είναι αρκετά υψηλότερη από το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών, κάτι που επηρεάζει την κατάταξή της χώρας μας και σε αυτή τη λίστα.

Οι φόροι θα μας φάνε να το ξέρεις! Αν δε με πιστεύεις δες παρακάτω!

Συγκεκριμένα, οι χρεώσεις αφορούν στο τέλος κινητής τηλεφωνίας που κυμαίνεται από 12% έως 20% ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, καθώς και το ΦΠΑ 24%, που αποτελεί έναν από τους υηψλότερους συντελεστές στην Ευρώπη.

Επιπλέον, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που επανειλημμένως έχουν ερωτηθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν επισημάνει πολλές φορές ότι οι χρεώσεις που λαμβάνονται υπόψη αποτελούν τις “τιμές βάσης” και δεν υπολογίζονται οι σημαντικές εκπτώσεις που προσφέρονται στους συνδρομητές στην Ελλάδα! Αυτό υποστηρίζουν γίνεται συχνά μέσω συνδυασμένων πακέτων.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της Ε.Ε., λοιπόν, η Ελλάδα κατατάσσεται η τέταρτη ακριβότερη χώρα στις χρεώσεις κινητής στην Ε.Ε.!

Οι φτηνότερες χώρες είναι η Ιταλία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία. Λες να πάμε εκεί;

Ως σχετικά φθηνές χώρες αναφέρονται οι Ρουμανία, Σουηδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, και Ισπανία, ενώ ως ακριβές οι Πορτογαλία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Ιρλανδία, Κροατία, Σλοβακία και Μάλτα.

Άλλο ένα συμπέρασμα από τη νέα μελέτη της Ε.Ε είναι ότι οι τιμές κινητής ευρυζωνικότητας κατά το 2018 μειώθηκαν στις χώρες της Ε.Ε., έναντι των αντίστοιχων του 2017.

Κάτι γίνεται, λοιπόν!

Δες ακόμα: Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει τον κωδικό που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις αν σου κλέψουν το κινητό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;