Η μουσική που ακούς μπορεί τελικά να... σε αφήσει
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρέπει να προσέχεις την ένταση στην οποία ακούς μουσική!

Μία νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που ακούμε μουσική και να σε ταρακουνήσει λίγο για την ένταση που την ακούς! Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, λοιπόν, μια ολόκληρη γενιά βλάπτει την ακοή της, καθώς χρησιμοποιεί συσκευές αναπαραγωγής ήχου που δεν περιορίζουν την επικίνδυνη για την ακοή υψηλή ηχητική ένταση!

Έχει βγει και σχετική προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία!

Μάλιστα, 466 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, εκ των οποίων 34 εκατομμύρια παιδιά, αντιμετωπίζουν, ήδη, απώλεια ακοής! Αυτός είναι ένας αριθμός υψηλότερος σε σύγκριση με τα 360 εκατομμύρια το 2010.

Μάλιστα, έως το 2050 ο αριθμός αυτός αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί στα 900 εκατομμύρια, που σημαίνει ότι 1 στους 10 ανθρώπους θα έχει πρόβλημα ακοής, όπως αναφέρει η υπηρεσία υγείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών!

Περίπου το 50% των νέων ηλικίας 12- 35 ετών, δηλαδή 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να υποστούν προβλήματα στην ακοή τους εξαιτίας της “παρατεταμένης κι υπερβολικής έκθεσής τους σε δυνατούς ήχους”.

Σύμφωνα με την συνέντευξη τύπου, όπου μίλησε η Σέλι Τσάντχα:

“Πάνω από 1 δισεκατομμύριο νέοι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απώλειας ακοής κάνοντας απλά ότι πραγματικά απολαμβάνουν να κάνουν, δηλαδή να ακούνε συχνά μουσική από τα ακουστικά των συσκευών τους”

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στους κατασκευαστές και τους ρυθμιστικούς φορείς να διασφαλίσουν ότι τα smartphone και άλλες συσκευές αναπαραγωγής ήχου ή mp3, διαθέτουν λογισμικά, που μπορούν να εγγυηθούν ότι οι καταναλωτές δεν θα ακούνε πολύ δυνατά μουσική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, θα χαμηλώνουν την ένταση όταν ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια!

“Αυτό που προτείνουμε είναι η πρόβλεψη ορισμένων λειτουργιών όπως η αυτόματη μείωση της έντασης και η δυνατότητα ελέγχου από τους γονείς της έντασης, προκειμένου όταν κάποιος ξεπεράσει το όριο της έντασης, να υπάρχει η επιλογή η συσκευή να μειώνει αυτόματα τον ήχο σε ένα επίπεδο που δεν θα είναι βλαβερό για την ακοή τους

Η προσπάθειά μας μέσω αυτής της προδιαγραφής είναι να δώσει στον χρήστη τη δύναμη να κάνει τη σωστή ηχητική επιλογή ή να πάρει το ρίσκο να υποστεί απώλεια ακοής ή εμβοή λίγα χρόνια αργότερα” είπε χαρακτηριστικά η Σέλι Τσάντχα.

Δες ακόμα: Quiz: Δες τι λέει η μουσική που ακούς για την προσωπικότητά σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;