Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων με επίδομα ύψους 1.575 ευρώ!

Από neolaia.gr Team 7 Φεβρουαρίου 2019

Δείτε αναλυτικά!

Ανοιχτή είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στην δράση «Προώθηση στην απασχόληση ανέργων», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.

Οι πράξεις αυτές, στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω της ανάπτυξης δράσεων εξατομικευμένης συμβουλευτικής καθοδήγησης και mentoring, λήψης πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ικανοτήτων επιχειρηματικότητας και αναμένεται να συμβάλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Το έργο απευθύνεται σε 700 άνεργους, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης 390 ωρών, θεωρητικής κατάρτισης και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων κάθε ωφελούμενου, από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης, εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσω 5 ατομικών συνεδριών κάθε ωφελούμενου του έργου καθώς και η ενδυνάμωση και υποστήριξη για την ανάπτυξη ικανοτήτων επιχειρηματικότητας για τουλάχιστον 120 ωφελούμενους του έργου.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα με τις 3.000 θέσεις ανέργων!

Οι ειδικότητες κατάρτισης και η διάρκεια κατάρτισης των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν, είναι:

-Υπάλληλος Διοικητικής Υποστήριξης (120 ώρες θεωρία – 270 ώρες πρακτική άσκηση), Πωλητής Λιανικής (140 ώρες θεωρία – 250 ώρες πρακτική άσκηση),
-Πωλητής – Στέλεχος Εξαγωγικού & Διεθνούς Εμπορίου (120 ώρες θεωρία – 270 ώρες πρακτική άσκηση),
-Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης (120 ώρες θεωρία – 270 ώρες πρακτική άσκηση)
-Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (100 ώρες θεωρία – 250 ώρες πρακτική άσκηση).

Το έργο απευθύνεται επίσης και σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα, προσλαμβάνοντας ανέργους για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν έως 22/02/2019. Το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λάβουν οι ωφελούμενοι, κυμαίνεται από €1.515 έως €1.575 (συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων), ανάλογα με τον αριθμό ωρών θεωρίας και πρακτικής του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσει. Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται στα 5€/ώρα θεωρητικής κατάρτισης και με 3,5€/ώρα πρακτικής άσκησης. Τα προγράμματα κατάρτισης, πιστοποίησης και ενέργειες συμβουλευτικής θα υλοποιηθούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (νομό) της Κεντρικής Μακεδονίας, από πιστοποιημένους πάροχους κατάρτισης.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486