5+1 οφέλη του γέλιου στον οργανισμό μας!

Από neolaia.gr Team 3 Φεβρουαρίου 2019

Το γέλιο είναι το μόνο "φάρμακο" που δεν έχει καμία παρενέργεια!

Σύμφωνα με μια εύστοχη ρήση, «το γέλιο είναι ένας οργασμός που προκαλείται από τη συνεύρεση του λογικού με το παράλογο».

Όντως: Το γέλιο είναι ένας ζωτικός τρόπος έκφρασης του ανθρώπου, όπως είναι και το κλάμα. Αυτό που, ωστόσο, διαφοροποιεί το γέλιο, είναι η ευεργετική του επίδραση στον οργανισμό και τη διάθεση μας, αφού είναι ένας σίγουρος τρόπος να κάνεις καλό στον εαυτό σου.

Το χιούμορ, απ΄την άλλη, που προκαλεί το γέλιο, είναι μια ιδιαίτερη μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την κοινωνική μας ιστορία. Το γέλιο φέρνει κοντά τους ανθρώπους και, είτε το πιστεύεις είτε όχι, κάνει καλό στην υγεία μας.

Ιδού, 7 από τα σημαντικότερα οφέλη του στον οργανισμό μας:

1. Το γέλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση, αλλά και τις πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων ή εγκεφαλικών επεισοδίων.

2. Το γέλιο μειώνει τα επίπεδα του στρες με την απελευθέρωση ορμονών στο σώμα. Πέρα απ’ τη θετική επίδραση που έχει στην ψυχική μας υγεία, το γέλιο βελτιώνει την αποδοτικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Γυμνάζει τους μυς, αφού, αρκεί να σκεφτούμε, ότι μόνο με το χαμόγελο, ενεργοποιούνται τουλάχιστον 15 μυς του σώματος, ενώ παράλληλα σφίγγουν οι κοιλιακοί.

4. Με το γέλιο απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι οποίες λειτουργούν ουσιαστικά ως «παυσίπονα» του σώματος, που ανακουφίζουν από χρόνιους πόνους.

5. Προσφέρει μια ασύγκριτη ψυχική ευεξία. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι με θετικότερη οπτική που έχουν βάλει το γέλιο στην καθημερινότητά τους, μπορούν να καταπολεμήσουν ευκολότερα διάφορες ασθένειες.

6. Όταν γελάμε ουσιαστικά συμβάλλουμε στην ενεργοποίηση των κυττάρων- Τ, τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό από ιώσεις.

Γέλα άφοβα. Κάνει μόνο καλό!

Δες κι αυτό: Μαύρο χιούμορ: Τι δείχνει για την ευφυΐα ενός ατόμου;
ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486