Γιώργος Λάνθιμος: Πριν το Χόλιγουντ γύριζε διάσημα βίντεοκλιπ και διαφημίσεις
Όλοι από κάπου ξεκινάνε. Έτσι και ο Γιώργος Λάνθιμος έκανε την αρχή του από βίντεοκλιπ και διαφημιστική σποτ πριν φτάσει στα Όσκαρ!

Ο Γιώργος Λάνθιμος στα πρώτα βήματα της καριέρας του σκηνοθέτησε μερικά από τα πιο καλαίσθητα ελληνικά video clip, δίνοντας εικόνα σε τραγούδια μεγάλων ονομάτων της εγχώριας δισκογραφίας, όπως η Δέσποινα Βανδή και ο Σάκης Ρουβάς.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης είχε καταφέρει να ξεχωρίσει από τότε. Τίποτα,  όμως, δε σου έλεγε ότι μερικά χρόνια μετά θα σάρωνε τις υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2019, διεκδικώντας 10 βραβεία με την ταινία του Η Ευνοούμενη.

Παράλληλα με την αρχή της κινηματογραφική του πορείας σε Ελλάδα και εξωτερικό είχε γυρίσει και κάποια διαφημιστικά σποτάκια που έμεινα για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μας. Μάλιστα λίγοι ξέρουν ότι τα σενάρια τα υπέγραφε ο Ευθύμης Φιλίππου που μαζί με τον Λάνθιμο έχουν γράψει το σενάριο για τα περισσότερα έργα του δημιουργού.

Αλλά και πριν κάνει αίσθηση το 2005 με την πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του, την Κινέττα, είχε συνεργαστεί με το Λάκη Λαζόπουλο, ως βοηθός σκηνοθέτη στους θρυλικούς Δέκα Μικρούς Μήτσους, αλλά και στην ταινία Ο καλύτερος μου φίλος το 2001.

Τη ταινία αυτή τη βγάζει σιγά σιγά από το βιογραφικό του, καθώς δεν ήταν σκηνοθέτης αλλά καλλιτεχνικός επιμελητής!

Για να με πιστέψεις σου έχω μαζέψει τα βίντεο κλιπ και τις διαφημίσεις που έχει γυρίσει ο Γιώργος Λάνθιμος και, ίσως, πλέον να τις δεις με άλλο μάτι!

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Δες επίσης: Όσκαρ 2019: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε ο Λάνθιμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;