10 γυναίκες της ιστορίας που έζησαν ως άντρες

Από Κοραλία Ξεπαπαδέα 12 Ιανουαρίου 2019

Γυναίκες κάθε εθνικότητας, ηλικίας και εποχής, πάλεψαν σκληρά, προκειμένου να πετύχουν... ό,τι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, δεδομένο, προσβάσιμο σε όλους.

Μας είναι παραπάνω από γνωστό, ότι οι γυναίκες ανά τον κόσμο, αποτελούσαν για πολλούς αιώνες, αντικείμενο έμφυλης υποτίμησης, αδικίας και καταπίεσης.

Και παρότι πράγματι, έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα, όσον αφορά τα γυναικεία δικαιώματα και τη συμμετοχή στα δημόσια πράγματα, ο γυναικείος πληθυσμός εξακολουθεί να υφίσταται φαινόμενα αποκλεισμού και βίας κάθε μέρα που περνάει.

Αρκεί ένα γρήγορο βλέμμα στην ιστορία και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου: Από τους προ Χριστού αιώνες, μέχρι τον 17ο και τον 20ο, οι γυναίκες αγωνίστηκαν, κατακρίθηκαν, προσπάθησαν να κερδίσουν όσα έπρεπε ούτως ή άλλος να απολαμβάνουν, αλλά δεν έμειναν στα συμβατικά μέσα απελευθέρωσης του φύλου τους…

Κάποιες γυναίκες της ιστορίας, λοιπόν,»κρύφτηκαν» πίσω από αντρικές ταυτότητες, προκειμένου να κάνουν αυτό που αγαπούν, προκειμένου να αναδειχθούν στο πλήθος του ανδροκρατούμενου κόσμου, προκειμένου να κερδίσουν αυτό που τους άξιζε.

Και τα κατάφεραν. Κάποιες μάλιστα σου είναι σίγουρα γνωστές και, σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια τους είναι τουλάχιστον αξιοθαύμαστη και πέρα για πέρα δυναμική.

Δες κι αυτό: Μια ωδή στις πραγματικές και καθημερινές γυναίκες!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486