10 γυναίκες της ιστορίας που έζησαν ως άντρες
Γυναίκες κάθε εθνικότητας, ηλικίας και εποχής, πάλεψαν σκληρά, προκειμένου να πετύχουν... ό,τι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, δεδομένο, προσβάσιμο σε όλους.

Μας είναι παραπάνω από γνωστό, ότι οι γυναίκες ανά τον κόσμο, αποτελούσαν για πολλούς αιώνες, αντικείμενο έμφυλης υποτίμησης, αδικίας και καταπίεσης.

Και παρότι πράγματι, έχουν αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα, όσον αφορά τα γυναικεία δικαιώματα και τη συμμετοχή στα δημόσια πράγματα, ο γυναικείος πληθυσμός εξακολουθεί να υφίσταται φαινόμενα αποκλεισμού και βίας κάθε μέρα που περνάει.

Αρκεί ένα γρήγορο βλέμμα στην ιστορία και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου: Από τους προ Χριστού αιώνες, μέχρι τον 17ο και τον 20ο, οι γυναίκες αγωνίστηκαν, κατακρίθηκαν, προσπάθησαν να κερδίσουν όσα έπρεπε ούτως ή άλλος να απολαμβάνουν, αλλά δεν έμειναν στα συμβατικά μέσα απελευθέρωσης του φύλου τους…

Κάποιες γυναίκες της ιστορίας, λοιπόν,”κρύφτηκαν” πίσω από αντρικές ταυτότητες, προκειμένου να κάνουν αυτό που αγαπούν, προκειμένου να αναδειχθούν στο πλήθος του ανδροκρατούμενου κόσμου, προκειμένου να κερδίσουν αυτό που τους άξιζε.

Και τα κατάφεραν. Κάποιες μάλιστα σου είναι σίγουρα γνωστές και, σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια τους είναι τουλάχιστον αξιοθαύμαστη και πέρα για πέρα δυναμική.

Δες κι αυτό: Μια ωδή στις πραγματικές και καθημερινές γυναίκες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;